A jövőre fektettük a hangsúlyt

Tanuszoda épül Csíkszentdomokoson

554

Tanuszodát építenek Csíkszent­domokoson. Az ezer négyzetméteres új létesítmény tervezési munkálatai már pénteken elkezdődtek a községben. Az Országos Befektetési Társaság támogatásával épített létesítmény nemcsak a domokosi, hanem a felcsíki gyerekek úszásoktatását is szolgálja majd a jövőben.

Két hónap múlva kezdődik a kivitelezés                                                        Fotó: Tánczos Barna Facebook-oldala

2016-tól vesznek részt a felcsíki gyerekek a korcsolya- és úszásprogramban. Balánbányától Csíkcsicsóig minden harmadik és negyedik osztályos tanuló heti rendszerességgel, egy évig jár a Csíki Csobbanóba úszást tanulni. A csíkszentdomokosi tanuszoda felépítésével részben a csíkszeredai közfürdőt is tehermentesítenék, hiszen nemcsak a helyi, hanem más felcsíki gyerekek úszásoktatását is szolgálja majd az új létesítmény. Az ezer négyzetméteres épület tervezésére pénteken adták át a terepet a nagyszebeni CON-A építkezési cégnek a község elöljárói és Tánczos Barna szenátor. A kivitelezés két hónap múlva kezdődhet. Az uszodában egy 25 x 12,5 méteres medencét és öltözőket alakítanak ki. A beruházás áfa nélküli értéke nyolc és fél millió lej, amelyet az Országos Befektetési Társaság finanszírozásából biztosítanak – mondta lapunknak Karda Róbert, Csíkszentdomokos polgármestere.
– A csíki ember gyengéje az úszás, éppen ezért a gyerekeknek és nekünk is fontos, hogy megtanuljanak úszni. Mi a jövőre fektettük a hangsúlyt. Reméljük, hogy ez egy felkérés a táncra, s a gyermekvállalási kedv nagyobb lesz a következő időszakban – mutatott rá az elöljáró.
Tánczos Barna RMDSZ-es szenátor, a korcsolya- és az úszásprogram vidékre való kiterjesztésének ötletgazdája azt mondta, négy évvel ezelőtt olyan programot indítottak el Csíkban, amelyben több ezer gyerek tanult meg úszni, és örül annak, hogy Domokoson nemcsak a gazdasági fejlesztésekre gondolnak, hanem arra is, hogy a következő generációk az oktatásban és a sportban is megkapják azt a támogatást, amely szükséges a teljes emberré váláshoz.
– A felcsíki térségnek óriási segítség lesz az, hogy gyakorlatilag karnyújtásnyira van az új tanuszoda Csíkszentdomokoson, ahol a környező falvakból, községekből a gyerekeket a program keretében továbbra is lehet úszni tanítani – jegyezte meg Tánczos Barna.

Biró István

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.