A Jövőért Megsegítő Egyesület karácsonyi adománya: Több mint 800 csomagot osztottak ki

134

A Jövőért Megsegítő Egyesület több mint 800, tartós élelmiszert tartalmazó csomagot osztott ki karácsony alkalmával a Hargita megyei hátrányos helyzetű családoknak. Három településen töltött káposztával kedveskedtek a nélkülözőknek, tegnap zsíros kenyér és meleg tea várta Csíkszeredában, a Szabadság téren az arra járókat.

A Jövőért Megsegítő Egyesület 2013-ban jött létre a Hargita megyei hátrányos helyzetű családok és idősek megsegítése céljából. Karácsony közeledtével, november folyamán 26 iskola segített tartós élelmiszereket gyűjteni a rászorulóknak. Az egyesület felkereste az iskolákat, plakátokat készítettek a gyűjtés népszerűsítése céljából, majd kiosztotta az iskolák által gyűjtött élelmiszereket.
– 462 hátrányos helyzetű családot támogatunk, de nemcsak az ünnep alkalmával, hanem egész évben – hangsúlyozta az egyesület elnöke, Simó Zoltán.
Hozzátette: külön köszönetet mond Csíkszereda, Kápolnás, Fenyéd és Szentegyháza polgármestereinek, akik valamilyen módon támogatták a kezdeményezését és az egyesület munkáját. Az egyesület 38 önkéntese jóvoltából három településen töltött káposztát készítettek a hátrányos helyzetben lévő családoknak: Zetelakán 420, Szentegyházán 500 és Csíkszeredában 562 töltelék készült.
Csíkszeredában vasárnap 10 és 17 óra között kínálták a káposztát, tegnap pedig a rossz időjárás ellenére is ugyanebben az időben zsíros kenyér és meleg tea várta az arrajárókat. Megközelítőleg 800 tartós élelmiszercsomagot osztottak ki a megyében, ebből 138-at Csíkszeredában.

Barabás Emőke

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek