A jó hangulat mindenkinek jár

Cseperedők Családi Fesztivál

139

A nyáron népszerű zenei, kulturális és egyéb tematikus fesztiválok sorában idén családi fesztivált hirdet a Kőketánc Kulturális Egyesület más csíki civil szervezetekkel és a Fészek Tanodával karöltve. A Cseperedők Családi Fesztivál háromnapos programjában felnőttek és kicsik közösen, illetve külön is számos érdekes, minőségi szórakoztató tevékenység közül válogathatnak, esténként pedig a koncertélmény sem maradhat el.

A családi rendezvény bemelegítője volt a minapi autómodell-verseny. Fesztiválhangulat

Szereted a nyári fesztiválhangulatot, de szülőként már nehezen engedheted meg magadnak az ilyen típusú kikapcsolódást? Nem szeretnél lemondani erről az élményről? Nem is kell. A Cseperedők Családi Fesztivál pontosan erre kínál lehetőséget szülőknek és gyermekeknek együtt, egy helyszínen, a csíkszentmártoni Korai Fejlesztő és Rehabilitációs Központ udvarán – fordultak a nyilvánossághoz a szervezők.
Kopacz Erika és Simon Tünde szervezők maguk is édesanyák, saját tapasztalataikból és igényeikből kiindulva álmodták meg a fesztivált. Céljuk olyan szabadtéri, többnapos rendezvény létrehozása volt, ahol anyák, apák a gyermekeikkel egy időben találnak önfeledt kikapcsolódásra: a kicsik biztonságban vehetnek részt a számos kézműves, személyiségfejlesztő, illetve önismereti játékban, míg szüleik pszichológiai, gyermeknevelési vagy éppen életmódbeli témákat boncolgató előadást hallgatnak.
A fesztivál külön színfoltja lesz a Királyi fogadó névre keresztelt játék-sátor-kocsma, ahol felnőtteknek szóló társasjátékok várják a szülőket.
– Úgy állítottuk össze a programot, hogy a szülők külön és a gyermekeikkel is időt tölthessenek, mindenki a saját igénye szerint. Lesznek családi játékok, mint a Kaland ösvény például, közös táncház, koncertek, de teret hagyunk arra is, hogy a szülők felnőtt társaságban is kikapcsolódjanak, amíg a kicsik különböző készségfejlesztő programokkal vannak elfoglalva – tudtuk meg Kopacz Erika szervezőtől.
A családi fesztivál jó alkalom arra, hogy a hétköznapok megszokásaiból, kötelezettségeiből kiszakadva újra egymásra találjon a család, szülők–gyermekek–testvérek közös élményben gazdagodjanak, és jobban ráhangolódjanak egymásra.
A szervezők maguk is megtapasztalták, hogy a mindennapos munka és rohanás mellett nehéz minőségi időt, figyelmet fordítani a családra, kevés alkalom adódik a közös mókázásra, kacagásra, ezért ezt az igényüket szem előtt tartva találták ki és szervezik meg a családi fesztivált.
– A környéken eddig nem volt hasonló családi rendezvény, reméljük, hogy a Cseperedők Családi Fesztivál kitölti ezt az űrt. A környező városokból: Székelyudvarhelyről, Sepsiszentgyörgyről is vannak már érdeklődők – tette hozzá Simon Tünde szervező.
A fesztiválra főként a 0–12 éves korú gyermekeket és szüleiket várják a szervezők, a különböző programok – mondókázás, ügyességi és személyiségfejlesztő játékok, mesemondás, táncelőadás, bábszínház, pontgyűjtő verseny, családi kalandtúra, műhelyek stb. – minőségének biztosítása érdekében korlátozott a rendezvény résztvevőinek száma, nagyjából kétszáz családot tudnak fogadni.
A július 13–15. közötti fesztiválra a csíkszeredai tanintézményekben kaphatók jegyek, illetve a rendezvényről bővebb információkat lehet kérni a Cseperedők Családi Fesztivál Facebook-oldalán, valamint a cseperedok.webbly.com weboldalon.
A családi fesztivál létrehozásában a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., a Hargita Megyei Kulturális Központ, a Bocskor pékség, illetve a Communitas Alapítvány támogatja a szervezőket.

Pál Bíborka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.