A jégkorongot népszerűsítették

Öregfiúk a jégen. Még mindig népszerűek

Hétvégén harmadik alkalommal rendezték meg Székely­ud­var­helyen a Winter Classic ama­tőr jégkorongtornát, amelyre ezúttal öt csapat kapott meghívót. A rendezvény célja a sportág népszerűsítése volt, továbbá adománygyűjtés is zajlott a Szé­kely­udvarhelyi Küküllő U12-es csapata részére.

Öregfiúk a jégen. Még mindig népszerűek

Öt alakulat részvételével, fiatalos lendülettel, harmadik alkalommal rendezték meg Székelyudvarhelyen a Winter Classic öregfiútornát, amely ezúttal ötcsapatosra bővült. A rendezvényen ugyanis ott volt a Bukaresti Torpedo, a Brassói PubBoys, a Gyergyószárhegyi Bástya, valamint a szervező Székelyudvarhelyi HokiSokk A és B csapata.
Az előző években adománygyűjtési akciókat is szerveztek, amelynek kedvezményezettje a Közösségi Alapítvány Gyermekbarát Kórház elnevezésű programja volt, majd legutóbb az Orbán Alapítvány. A torna idei kedvezményezettjei viszont a helyi kis hokisok voltak, méghozzá a Székely­udvarhelyi Küküllő U12-es csapata. A tornán nem kevesebb mint 3367 lej gyűlt össze, a szervezők tájékoztatása szerint.
A torna nem titkolt célja továbbá a jégkorongsport népszerűsítése volt, és minden valószínűség szerint el is nyerte a fiatalok tetszését a sportág, hiszen népes közönség előtt ütötték le meccseiket az „öregek”.

Darvas Attila