2021, január 27, szerda.
custom_html_banner1

A járványügyi szabályok betartásával lehet sportolni

Hangos kacagás, zsivaj, jókedv törte meg a ködös, párás, szürke délutánt csütörtökön Korondon: megnyitotta kapuit a helyi korcsolyapálya. A 600 négyzetméteres, szabadtéri pályát a helyi önkormányzat bérelte, hogy lehetőséget biztosítson a községbelieknek a kikapcsolódásra, sportolásra.

Főként gyerekek vették birtokukba elsőként a jeget, amely végre igazi téli kikapcsolódást biztosít számukra a sok otthon töltött idő után. Némelyek bizonytalan léptekkel, mások profikat megszégyenítő magabiztossággal siklottak a jégen, de a mosoly mindannyiuk arcán ott volt.

A jégpályát a helyi önkormányzat bérelte három hónapra egy erre szakosodott cégtől, azzal a szándékkal, hogy kikapcsolódási, sportolási lehetőségek biztosítsanak a helyieknek, ezáltal is kicsit felpezsdítve a járvány miatt kialakult és visszaszorított közösségi életet. Az ünnepek és a vakáció ideje alatt ezzel is alternatívát nyújtanak a közösség tagjainak a kimozdulásra.

A korcsolyapálya a település központjában, az iskola mögött kapott helyet, fő szempont volt a parkolási lehetőség biztosítása és a könnyű megközelíthetőség. A pálya naponta 13–17 óra között várja az érdeklődőket, 17–18 óra között zárva tart. Ez idő alatt karbantartási munkálatokat végeznek a jégen, hogy 18–21 óra között ismét a kikapcsolódni vágyók rendelkezésére állhasson. A belépés felnőtteknek 10 lej óránként, gyerekeknek, 14 éves korig 5 lejt kell fizetniük. A helyszínen korcsolyabérlésre is van lehetőség, 130 pár korcsolya áll az érdeklődők rendelkezésére. A bérlés díja megegyezik a belépők összegével, vagyis felnőtteknek 10, gyerekeknek 5 lejt kell fizetniük egy pár korcsolyáért.

A Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság rendelkezései a jégen is érvényesek, vagyis a korcsolyázás teljes időtartama alatt kötelező az orrot és a szájat eltakaró maszk viselése, ugyanakkor egyszerre csak meghatározott számban lehet használni a pályát.

A nyitás napján díjmentesen élvezhették az új jégpályát a kikapcsolódni, mozogni vágyók, akik elégedettek voltak a jég minőségével és örültek a jégpályának és az újfajta kikapcsolódási lehetőségnek. Múlt csütörtökön több mint 60-an próbálták ki a korcsolyapályát és élvezték a téli sport nyújtotta örömöket. 


Kapcsolódó cikkek:

14,357RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb