A járdák takarítása a lakók feladata

91

Saját portája előtt mindenkinek meg kell takarítania a járdát a hótól – közölte Len Emil, Gyergyószentmiklós alpolgár­mestere. A helyi rendőrök már több kereskedelmi egység tu­lajdonosát felszólították az el­múlt napokban a havas, csúszós járda miatt, s amennyiben nem tesznek eleget kötelezettségüknek, akár pénzbírságra is számíthatnak.

Járdatakarításból bárki kiveheti a részét. Lapátot a kézbe! Fotó: Nagy Levente

Bőven adott munkát az elmúlt napokban lehullott nagy mennyiségű hó a Vitalissima Kft. munkatársainak, ugyanis ezen a télen a város saját cége kapott megbízást a hóeltakarításra Gyer­gyószentmiklóson. Len Emil alpolgármester elmondta: két traktorral és két hótolóval hat személy járja a város utcáit és takarítják azokat, csúszásgátlót szórnak ki.
60 kilométernyi út járhatóságát kell biztosítaniuk, valamint a köztereken a járdák takarítása is feladatuk. Ez utóbbiban a szociális segélyre jogosultak is besegítenek hétköznapokon.
Az alpolgármester elmondta: bár sokan azt gondolják, azért tisztábbak a városon áthaladó országutak, mert azokat az országos útügy hótalanítja, ez tévedés, ugyanis decembertől a város összes utcájának karbantartásáról a polgármesteri hivatalnak kell gondoskodnia. A forgalmasabb útszakaszokon pedig azért kevesebb a hó, mert azokat takarítják elsőként, tekintettel a nagyobb forgalomra. Amikor szükséges, éjjel is dolgoznak a munkások. Az alpolgármester megjegyezte: a mellékutak és a félreesőbb utcák is sorra kerülnek, de csak a fontosabbak után.
– Olyan többfunkciós jármű vásárlását tervezzük, amellyel a jövőben gyorsabban megy majd a hó eltakarítása a város utcáiról.
Az utak járhatóvá tétele mellett nagyon fontos a járdák járhatósága is, ebben pedig a polgármesteri hivatal mellett a városlakókra is nagy feladat hárul: mindenkinek el kell takarítania a havat saját portája előtt – közölte az alpolgármester.
Az elmúlt napokban már több kereskedelmi egység tulajdonosát felszólították a helyi rendőrök, hogy tegyenek eleget kötelezettségüknek, ellenkező esetben pénzbírságra számíthatnak. Elsőként a főtéri boltosokat figyelmeztették, de amennyiben szükségesnek látják, a város más részein is felszólítják a lakókat, hogy takarítsanak házuk, kapujuk előtt.

Nagy Levente

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek