2021, január 18, hétfő.

A HSC nyerte az oroszos csatát

Hatalmas küzdeni akarásról tettek tanúbizonyságot a Csíksze­redai Sportklub jégkorongozói tegnap este a Debreceni HK vendégeként. A kék-fehér alakulat a mérkőzés hajráját elrontotta és egygólos hátrányba került, ám 29 másodperccel a vége előtt egyenlítettek, majd a hosszabbításban nyertek is. Négy pontot hoztak a fiúk a magyarországi túráról.

Nagyot küzdött a csíki csapat Debrecenben Fotó: Balázs Árpád / Archív
Nagyot küzdött a csíki csapat Debrecenben Fotó: Balázs Árpád / Archív

Melyik orosz csapat a jobb? A Debreceni HK vagy a Csíkszeredai Sportklub? Fogalmazhattuk meg a kérdést a tegnap esti jégkorong MOL Liga-mérkőzés előtt, hiszen mindkét gárdát orosz tréner dirigálja, míg mindkét oldalon több orosz vagy az orosz hokiiskolából jövő játékos is üti a korongot. Kilenc perc után a csíki csapat ment kettővel, ám a hazaiak a harmad végéig megfordították az állást. A második játékrészben viszont a Sportklub játékosai jobban akarták a gólt, amely Berljov révén meg is született, így döntetlennel jöhetett a harmadik harmad.
Ezt a kék-fehérek kezdték jobban és Maggyejev révén visszavették a vezetést, amelyet Trosin alig öt perc alatt lenullázott. Jöhetett a mindent eldöntő utolsó kaotikus tíz perc. Előbb Gecse kapott két percet, majd Peksa tízet. Ha ez nem lett volna elég, sportszerűtlenül viselkedett a csíki kispad, amiért újabb két perc járt. A kettős előnyt pedig beverték a hazaiak. A HSC-n volt a sor. Az idő viszont fogyott. Ám 29 másodperccel a vége előtt jött Berljov és egyenlített, mesterhármast szerezve. A hosszabbítás első perceiben pedig a hazaiak cserélték el magukat, és a megítélt előnnyel azonnal ért az Oktyabrjov-legénység, és Ozols révén behúzták a győzelmet.
Folytatás hétvégén a Bukaresti Steaua és a Fehérvár AV19 ellen.

Eredmények
Kedd: Fehérvár AV19 – Ferencvárosi TC 6–0 (1–0, 3–0, 2–0) /Orban (11., 35., 60.), Bodó (23., 46.), Holmberg (27.)/.
Tegnap: Debreceni HK – HSC Csíkszereda 5–6 (3–2, 0–1, 2–2, 0–1) – h. u. /Kovács B. (10.), Hetényi P. (15.), Kaszkov (18.), Trosin (51.), Berta (57.), illetve Moldován (1.), Berljov (9., 21., 60.), Meggyejev (45.), Ozols (63.)/. A Dunaújvárosi Acélbikák – Újpesti TE és a MAC Budapest – Brassói Corona mérkőzések lapzárta után értek véget.

Kapcsolódó cikkek:

14,316RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb