péntek, november 27, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

A hosszú menetelés kezdete

Tegnapi lapszámunkban már futólag beszámoltunk arról, hogy az atlétikai versenyek megkezdésével tulajdonképpen egyenesbe került az universiade versenyprogramja, hiszen a sportok királynője versenyeinek döntői már a világ e nagy sporteseményének a végét is jelentik majd. Habár az atléták ma már teljes erőbedobással küzdenek a minél jobb helyezésekért, a nézők még csak kóstolgatják a viadalt, ismerkednek azokkal a sportolókkal, akiket a döntőkben is láthatnak a végén.

A lényeg viszont, hogy a San Paolo Stadionban ma tovább folytatódtak a kalifikációk. A tízpróba versenyeiből a 100 méteres síkfutás, a távolugrás, a 400 méteres gátfutás, a súlylökés és a kalapácsvetés, és a futóversenyek különböző távjainak az első fordulói zajlottak le. Ilyenkor a sportolók is úgy készülnek a versenyekre, mint a címben jelzett menetelésre, ám egy biztos: itt is mindent feltesznek a győzelemre.
Addig is, szokás szerint, lássuk, mi történt ott, ahol már bajnokokat avattak.
A labdarúgóstadion melletti uszodában, ahol véget értek a műugrás versenyszámai, Kína és Mexikó jelentősen kiegészítette éremgyűjteményét, amely eddig is jelentős volt az idei játékokon. A kínai küldöttség az utolsó versenynapon a négy döntőből hármat megnyert, a negyedikben pedig ezüstérmes lett. Csak a műugróversenyeken 15 érmet szereztek, amelyből 11 arany. A mexikóiak pedig fordítva: a négy döntőből egyet megnyertek, háromban pedig ezüstöt szereztek! Az éremgyűjteményük ebben a versenyszámban pedig 11 darabot számlál, amelyből 4 arany.
A sportlövészetben is drámai küzdelem bontakozott ki. A légpuska 10 méteres döntőjében az iráni vegyescsapat szerezte meg a győzelmet az utolsó pillanatban, csak hidegvérüknek köszönhették, hogy megelőzték Dél-Korea együttesét. A bronzérmet ebben a versenyszámban Oroszország vihette haza.
Vívásban is érdekes és értékes győzelem született a csapatok versenyén. Az olasz lányok az egyéniben már aranyérmes Erica Cipressa révén fordítani tudtak a döntő mérkőzésen Oroszország ellen és megszerezték az aranyérmet. A bronzérmet egy nappal azelőtt Franciaország nyerte. A férfiak versenyén a sorrend: 1. Dél-Korea, 2. Oroszország, 3. Olaszország.
Az úszásban a versenynapot már ismert arcok uralták. A Dél-afrikai Köztársaság két aranyérmet szerzett a nőknél Tatjana Shoenmaker (200 m mell) és Tanja Lovemore (pillangó) révén, míg a férfiaknál Oroszország és az USA egyet-egyet Anton Nikitin (800 m gyors), illetve Zachary Apple (100 m gyors) győzelme után.

Aczél Péter László

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb