2020, december 2, szerda.
custom_html_banner1

Hirdetés

A hősökre emlékezve imádkoznak

A hős elődökre emlékeznek és az új tanévre készül idén is a Dévai Szent Ferenc Alapítvány a Gyergyószárhegy közelében található Tatárdombnál szervezett rendezvénnyel. Ez alkalommal sporttal is kiegészül a program.

Közös imára és sportra hívják a híveket a Tatárdombhoz

Évről évre az iskolakezdés előtt ünnepségre hívja az érdeklődőket Böjte Csaba testvér a Tatárdombhoz. Ilyenkor a résztvevők azért imádkoznak közösen, hogy az új tanévhez erőt, kitartást kérjenek a gyerekeknek, s ugyanakkor megemlékeznek azon gyergyói székelyekről, akik 1658 szeptemberében a Moldva felől betörő, tízszeres túlerőben lévő ellenséget legyőzték ezen a helyen.
„Aki nem hisz abban, hogy mennyi jó ember van, az kezdjen el valami jót tenni, és meglátja, milyen sokan odaállnak mellé” – ez a Böjte Csaba testvér által megfogalmazott gondolat a mottója az idei tatárdombi rendezvénynek, amelyet szombaton tartanak.
A program a megszokott módon gyalogos zarándoklattal indul a tatárdombi emlékhelyre, majd 11 órától kezdődik a szentmise. Délben ünnepi beszédek után koszorúzás lesz az emlékműnél. Délután a szárhegyi lovarda lovasai a tatárdombi csata jelenetét mutatják be. Idén az újdonság, hogy a Madárfészek–Godako Ökölvívó Akadémia is bekapcsolódott a szervezésbe és sportdélutánra várják a résztvevőket. Lesz közönségtalálkozó Erdei Zsolt ökölvívó világbajnokkal, valamint közös bokszedzés is, amelybe bárki bekapcsolódhat. Ökölvívó-, valamint labdarúgótornát is tartanak ez alkalommal. A napot közös zenélés zárja majd.

Lázár Hajnal

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb