A hibák minimalizálására törekedni

82

A Ferencváros ellen aratott diadalt követően a Csíkszeredai Sportklub egy újabb budapesti csapatot, az Újpestet látja vendégül a jégkorong MOL Ligában. A csíkiak célja a pontszerzés és a játékban mutatkozó hibák minimalizálása. Erre a találkozóra akár úgy is lehet tekinteni, mint a hónap végi Winter Classic felvezetése.

Elengedhetetlen lesz a jó kapusteljesítmény az UTE ellen Fotó: Pál Zoltán / Archív

Minimális az esélye a Csíkszeredai Sportklubnak a jégkorong MOL Liga rájátszásába érni, ám ameddig egy kis lehetőség mutatkozik erre, azt meg szeretnék ragadni a kék-fehérek. Ezt bizonyítja a Ferencváros ellen aratott diadal is, amelyet a vendégek megóvtak bírói műhibára hivatkozva.
A Sportklub eddig kétszer játszott aktuális ellenfelével, az Újpesttel, és mind hazai pályán, mind idegenben vereséget szenvedett. Előbb még szeptemberben 3–1-re, majd október elején a Megyeri úton 4–3-ra kaptak ki. Az a csíki csapat viszont teljesen más volt, mint a mostani, hiszen a légiósok közül csupán Campbell maradt meg, a többiek mind kicserélődtek. Sőt a szakmai stábban is változás állt be. Újpesten viszont nem sok változás történt, hiszen csupán a szlovén válogatott, Anze Ropret csatlakozott a kerethez, amely hatalmas erősítés. A lila-fehérek jó formában vannak: sorozatban kilenc meccset nyertek, és ebben a Brassói Corona állította meg szombaton. A kék-fehérek szakvezetése a szombati Ferencváros elleni meccsből indult ki, és kihangsúlyozták, hogy csak akkor lehetnek sikeresek, amennyiben a hibák számát csökkenteni tudják.
– Saját játékunkra kell összpontosítsunk. Nem kell esélyt adjunk ellenfelünknek arra, hogy a mi hibáinkból építkezzenek, mint ahogy tettük a legutóbbi Ferencváros elleni mérkőzés utolsó tíz percében. Fontos lesz a jó védekezés, az előnyös játék, továbbá, hogy elkerüljük a fölösleges kiállításokat – fogalmazott Leo Gudas, a kék-fehérek szakvezetője.
Eredmények, MOL Liga: péntek: HK Belgrád – MAC Budapest 2–7 (1–3, 0–1, 1–3), Dunaújvárosi Acélbikák – Fehérvári Titánok 2–1 (0–1, 2–0, 0–0), Debreceni HK – DVTK Jegesmedvék 6–8 (1–3, 1–3, 4–2); szombat: Csíkszeredai Sportklub – Ferencvárosi TC 3–2 (1–1, 1–0, 1–1), Brassói Corona – Újpest 5–3 (0–1, 2–0, 3–2); vasárnap: Galaci Dunărea – Ferencvárosi TC 6–2 (0–0, 2–1, 4–1), HK Belgrád – Debreceni HK 3–7 (1–0, 1–5, 1–2); tegnap: Galaci Dunărea – Újpest 1–2 (0–1, 0–0, 1–0, 0–1), DVTK Jegesmedvék – Dunaújvárosi Acélbikák 5–4 (1–2, 4–0, 0–2).
A mai műsor: Brassói Corona – Ferencvárosi TC (18.30), Csíkszeredai Sportklub – Újpest (19).

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek