A héten lehet beiratkozni az érettségire

142

Mától iratkozhatnak a középiskolák végzős tanulói az érettségi vizsgára, a diákok a beiratkozáshoz szükséges formanyomtatványban azt is meg kell jelöljék, milyen, a szaknak megfelelő és szabadon választható tantárgy írásbeli vizsgájára jelentkeznek.

A középiskolák végzős tanulói mától kezdődően péntekig adhatják le az érettségire való beiratkozáshoz szükséges formanyomtatványt az iskolák titkárságán.
– A dokumentumban azt is meg kell jelölniük, hogy milyen, a szaknak megfelelő és szabadon választható tantárgyból érettségiznek, döntésüket pedig a későbbiekben nem módosíthatják – figyelmeztet Varga László, a Márton Áron Főgimnázium igazgatója.
Az iratkozáshoz szükséges típusnyomtatványt minden diák megkapta az osztályfőnökétől, otthon kitöltheti, majd személyesen kell benyújtsa a titkárságon. Az oktatási minisztérium döntése szerint idén a február 12–22. közötti időszakra ütemezett szóbeli érettségi vizsga programját és a vizsgázók névjegyzékét a vizsga megkezdése előtt két nappal kell közzétegyék a középiskolák.
– Jövő héten félévközi vakáció van, ezért iskolánkban már azt megelőzően, pénteken kifüggesztjük a szóbeli vizsga programját, így a diákok úgy mennek el az iskolai szünetre, hogy már tudják, melyik napokon kell majd vizsgázzanak – közölte az igazgató.
Az érettségire való beiratkozáskor a diákoknak azt is jelezniük kell, ha valamelyik szóbeli vizsgát szeretnék kiváltani akkreditált, nemzetközi nyelvvizsgával vagy számítógép-használói jogosítvánnyal (ECDL).
– A nemzetközi vizsgákról szóló bizonylatot be kell mutatniuk, illetve annak másolatát az iskola titkárságán kell benyújtsák a kérelmezők – tette hozzá az igazgató.
A csíkszeredai Spektrum Oktatási Központban például tavaly 87 diák tett sikeres nyelvvizsgát, pontosabban 39 tanuló ECL-t, Cambridge FCE vizsgát tett, és 48-an szereztek CAE-diplomát.

Pál Bíborka

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.