A héten két WizzAir-járat indul újra

Működik a marosvásárhelyi repülőtér

607

Tegnap délelőtt felszállt a marosvásárhelyi repülőtérről az első menetrendszerinti repülőjárat, azt követően, hogy elkészült a kifutópálya felújítása – tájékoztat közleményében a repteret működtető Maros Megyei Tanács. A repülőtér újraindítása a Hargita megyei utasokat is nagyban érinti.

Fotó: Maros Megyei tanács

Közleményében a Maros megyei önkormányzat arról számolt be, hogy a Román Polgári Légügyi Hatóság tegnap reggel kibocsátotta a repülőtér új működési engedélyét, amely lehetővé tette a török Corendon Airlines légitársaság Antalyába tartó charterjáratának leszállását és indulását. Az engedély kibocsátása volt a feltétele annak, hogy a marosvásárhelyi repülőtérről újrainduljanak a menetrendszerinti járatok, miután a Maros Megyei Tanács múlt héten átvette az elmúlt 20 hónapban elvégzett beruházás munkálatait.
Mint kifejtik: a múlt heti műszaki mérések eredménye alapján a kifutópálya teherbíró képessége eléri a 70-es értéket, miközben a munkálatok előtt ez az érték 26 volt, a beruházás mutatói pedig 55-ös értéket írtak elő. A pálya teherbíró képességére vonatkozó érték azért fontos, mert azt mutatja, hogy a kifutópályán biztonságosan leszállhatnak az Airbus320-as típusú repülők, illetve az ennél nagyobb gépek is.
A felújítás összköltsége a munkálatok átvételekor 56,75 millió lej volt, ebből 50 millió lejt kormánytámogatásból, az összeg többi részét pedig saját forrásokból fedezte a megyei önkormányzat.
A Hargita megyei utasokat (is) főként a WizzAir járatai érdeklik. Mint írják: ezen a héten a fapados járatairól ismert légitársaság újraindítja a járatait, egyelőre két célpontba, Dortmunba és Memmingenbe lesznek menetrendszerinti járatok Marosvásárhelyről. Emellett heti egy alkalommal indul repülőjárat Antalyába egészen szeptember végéig. A Marosvásárhelyi Transilvania Repülőtér vezetősége folyamatos tárgyalásokat folytat a légitársaságokkal, hogy új járatokat indítsanak Marosvásárhelyről – áll a közleményben.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.