A helyek fele már betelt

XVI. Caritas Önkéntes Tábor

56

„Közösen egy közösségért” mottóval szervezik meg idén a XVI. Caritas önkéntes tábort, ezúttal Gyimesfelsőlokon. Az évente más-más helyszínre ellátogató önkéntesek célja a közösségépítés szociális programok, illetve fizikai munka által. Kocsis András a Gyulafehérvári Caritas részéről elmondta: június 20–26. között zajlik majd a program, de a helyek száma korlátozott, sőt a fele már be is telt, így az érdeklődőknek nem árt résen lenniük.

A tavalyi tábor előkészítése. Ne késlekedjen, aki az ideiről nem akar lemaradni! Fotó: Caritas / facbook

Június 20–26. között szervezi meg idén a Gyulafehérvári Caritas a XVI. Caritas önkéntes tábort. A program mottója „Közösen egy közösségért”, a helyszín pedig Gyimesfelsőlok lesz, ahol az eddigi hagyományokhoz híven szabadtéri munkákkal – iskolai osztálytermek meszelése, temető takarítása és feltérképezése, kerítésfestés, játszótérépítés, a Szent Erzsébet Római Katolikus Teológiai Középiskola homlokzatának újítása, valamint különféle munkálatok az ezeréves határnál –, illetve közösségépítő, szociális programokkal segítik a gyimesi közösséget.
Kocsis András, a Gyulafehérvári Caritas munkatársa elmondta: még sosem végeztek ilyen jellegű önkéntes munkát a Gyimesekben, ahol a közösség pozitívan fogadta törekvéseiket. Mint kiderült, Hargita, Kovászna, Maros, Brassó és Hunyad megyéből várják a legtöbb önkéntest, de Magyarországól és Románia más területeiről is jelentkezhetnek a segíteni vágyók.
– Erdélyi és országos tábornak egyaránt tekinthető ez a program, hiszen különböző régiókból érkeznek a résztvevők. A jelentkezést április végén hirdettük meg, körülbelül 70 személyt várunk, de a helyek fele már betelt – közölte Kocsis András, megjegyezve azt is, hogy a jelentkezési határidő május 24-e, de ha korábban elfogynak a szabad helyek, akkor lezárják a jelentkezést.
Az önkéntesek a tábor ideje alatt napi 6 óra közösségi munkát végeznek kiscsoportokban, és váltják a munkafeladatokat. Délutánonként szabadidős tevékenységeken – előadásokon, kézműves-foglalkozásokon, kirándulásokon –, este pedig közösségépítő programokon vehetnek részt a helyiekkel együtt.
Kocsis András szerint a tábori munkával az önkéntesség szellemiségét mint társadalomformáló lehetőséget ápolják és adják tovább.
– Nem ifjúsági táborról van szó, itt minden korosztály képviselteti magát. Tény az, hogy a fiatalok fogékonyabbak az ilyen jellegű programokra, de mindenkit szeretettel várunk, aki segíteni szeretne – hívta fel a figyelmet a Caritas munkatársa.
A XVI. Caritas önkéntes táborba 16 éves kortól lehet jelentkezni – a 18 év alatti jelentkezőktől szülői beleegyezést kérnek –, az érdeklődők a helyi koordinátoroktól tudnak bővebb tájékoztatást kérni. Bővebb információkkal a www.youngcaritas.ro oldalon szolgálnak.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek