2021, január 25, hétfő.
custom_html_banner1

A Heineken javára döntöttek

Helyt adott a Hargita Megyei Törvényszék a Heineken Románia kérésének, és úgy ítélte meg, hogy az Igazi Csíki Sört gyártó Lixid Project Kft. és tulajdonosa, Lénárd András megsértette a Heineken Románia szellemi tulajdonát, amelyet a Ciuc (Csík) és a Csíki Premium márkák levédése biztosított számára. A csíkszentsimoni manufaktúra fellebbez a döntés ellen.

Csíki sörök. A Ciuc az igazi? Fotó: Balázs Árpád
Csíki sörök. A Ciuc az igazi? Fotó: Balázs Árpád

[dropcap]A[/dropcap] Csíki Sör néven gyártott és forgalmazott termékkel a Lixit Project Kft. és annak tulajdonosa, Lénárd András szellemi tulajdont sértett, mivel a Heineken korábban bejegyeztette a Ciuc és a Csíki Premium márkaneveket, ezáltal pedig tisztességtelen, megtévesztő eszközt használt az üzleti versenyben – áll a törvényszék honlapján közölt ítéletben. Ugyanakkor megtiltották a Csíki Sör további forgalmazását és népszerűsítését, valamint a www.csikisor.com és www.csikisor.ro domainnevek használatát. Elrendelték, hogy az ítélet jogerőre emelkedésétől számított 30 napon belül vonják vissza termékeiket a piacról és semmisítsék meg, illetve 35 ezer lejes perköltség megtérítésére kötelezte az alperest.
Lénárd András úgy vélte, várható volt ez a döntés, ismerve a csíkszeredai körülményeket, úgy vélte az ítélet a bíró inkompetenciáját tükrözi, véleménye szerint az illetékes döntéshozó az Alicantéban működő európai uniós védjegyhivatal lenne. Hozzátette, a döntés ellen fellebbeznek, így nem vonják ki terméküket a piacról, és hosszú hadjáratra készültek. Kifejtette: a Heineken legutóbb a ládáikat gyártó céget perelte be, arra hivatkozva, hogy a ládák hasonlítanak, de a fogyasztóvédelemnél is van ügyük, ott épp azt kérték, hogy a magyar feliratnál tüntessék fel, hány százalékban milyen összetevőket tartalmaz a termék.
A két sörgyártó vitájában márciusban már született egy jogerős ítélet, akkor a suceavai ítélőtábla elutasította a Heineken Románia kérését, amelyben törvényszéki elnöki rendelettel próbálta azonnali hatállyal bezáratni a csík­szent­simoni gyárat

Háromszéki Eszter

Kapcsolódó cikkek:

14,353RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb