A hazai játékosokra építenek

95

Új elnöke van a Brassói Corona jégkorong szakosztályának, a klub közgyűlésén azt is bejelentették, idegenlégiósok nélkül képzelik el a 2015/2016-os idényt. Több ifjúsági játékost is neveznek a felnőttkeretbe, ám a gárda következő idényi célkitűzéseiről még nem beszéltek.

Teodor Sava (jobbról) irányítja tegnaptól a Brassói Corona jégkorong szakosztályát
Teodor Sava (jobbról) irányítja tegnaptól a Brassói Corona jégkorong szakosztályát

HN-információ
Idegenlégiósok nélkül képzelik el a következő idényt a Brassói Corona jégkorongcsapatnál, a klub a gárda élére hazai edzőt szerződtet – derült ki a klub közgyűlését követően. A barcasági klub jégkorong szakosztályának új elnöke van, akit a csapat részvényese, Olti-Pasca Zoltán is támogatásáról biztosított. Arról viszont nem nyilatkoztak az érdekeltek, hogy a Corona milyen célkitűzésekkel vág neki a 2015/2016-os szezonnak.
Az elmúlt idényben Olti-Pasca Zoltán töltötte be a Coronánál a jégkorong szakosztály elnöki tisztségét, ám őt a klub áprilisban tartott közgyűlésén – távollétében – leváltották. A keddi közgyűlésen Olti-Pasca helyére Teodor Savát nevezték ki, aki a brassói vízszolgáltató cég igazgatója, az elmúlt időszakban pedig a Román Jégkorong Szövetség fegyelmi bizottságának is volt elnöke.
A klub a női kézilabdacsapatnál az elmúlt évben megvalósított „100% román” nevű projektjét a 2015/2016-os idénytől kezdve a jégkorongcsapatnál is bevezeti, ez pedig azt jelenti, hogy csak hazai játékosokra építik fel a gárdát, nem igazolnak egyáltalán külföldi hokisokat. Ennek első lépését már a közgyűlésen bejelentették: a tavalyi U18-as és U20-as csapatból a felnőttkeretbe neveznek majd kilenc játékost, így Vlad Grigori, Andrei Anton, Gheorghieș Andrieș, Ionuț Anton, Fetes Róbert, Fetes Norbert, Móré Szabolcs, Cristian Popa és Aristotel Agapie a hazai bajnoki és MOL ligás mérkőyéseken jégre lép.
Ugyanakkor az is eldőlt, hogy a felnőttcsapatot hazai edzők fogják irányítani, viszont kilétüket nem fedte fel a Corona új szakvezetése. Az ifjúsági csapatok élére négy – szintén – hazai edzőt akarnak igazolni és minden korosztályban neveznek, a hazai bajnokságba. A klubvezetés megerősítette, a Corona a következő idényben is két fronton harcol majd, a hazai pontvadászat mellett neveztek a MOL Ligába is.
– A jégkorong Brassóban már egy jelenség, a sport nagyon sok embert, nézőt és amatőr sportolót vonzott a jégpályára. Ennek a jelenségnek köszönhetően ma több mint kétszáz gyerek jégkorongozik Brassóban. Azt hiszem, sokkoló lesz majd a jégkorongszurkolóknak az új stratégiánk, hiszen eddig az volt a megszokott, hogy egy olyan csapatnak drukkolhattak, amelynek fontos célkitűzései voltak a hazai és a nemzetközi pontvadászatban is: mindig a bajnoki cím, a kupagyőzelem volt a cél. Mostantól a saját nevelésű játékosok beépítése lesz a cél a csapatnál, ez pedig büszkeséggel kellene eltöltse a brassói szurkolókat. Egy héten belül pedig a Corona új edzőjének kilétét is nyilvánosságra hozzuk – nyilatkozta a közgyűlést követően egy barcasági hírportálnak Teodor Sava.
A brassói hírportálok szerint a Corona két kivétellel – Antal Zsombor és Bálint Zsolt – minden hazai játékosával szerződést hosszabbított, viszont a 35 éves román–ukrán állampolgársággal rendelkező Jevgenyij Piszarenko sem szerepel ősztől a barcaságiaknál. A hátvéd 2012-től játszik a Cenk alatti csapatnál, az elmúlt idényben már fontolgatta visszavonulását, ám ennek ellenére mégis lehúzott még egy szezont. Egy hete viszont hivatalossá vált, Piszarenko felhagy az aktív jégkorongozással és a Corona jégkorong szakosztályának ifjúsági központjánál tölti majd be a technikai igazgatói állást, az ő irányítása alatt készül majd a hazai pontvadászatra az U18-as és U20-as csapat.

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.