A havazás bekavart

Ausztriában versenyeznek a sítájfutók

51

Vasárnap kezdődött a nemzet­közi Ski-O Tour sorozat, a sí­tájfutók megmérettetése az Aachensee partján fekvő Per­tisau-ban zajlik, ahol szombat óta folyamatosan havazik és a hóréteg vastagsága több mint másfél méter. Az ausztriai körülmények miatt halasztották a tömegrajtos versenyt, de ez még jobban megnehezítette a versenyzők dolgát, a középtávú viadal helyett viszont csak egy sprintviadalt tudtak hétfőn megtartani. A versenyen a VSK Csíkszeredát három sportoló képviseli.

Suciu Simion (8) szerepelt a legjobban a csíkiak közül

Sűrű havazásban vette kezdetét vasárnap délután a nemzetközi Ski-O Tour sorozat. A sítájfutók megmérettetése az Aachensee partján fekvő Pertisau-ban zajlik, ahol szombat óta folyamatosan havazik és a hóréteg vastagsága több mint másfél méter. A sűrű havazás miatt a szervezők egy órát halasztották a tömegrajtos futamot, de ez csak megnehezítette a versenyzők dolgát, hiszen egy óra alatt tíz centiméter friss hó hullott, és a nyomok alig látszottak. A hosszú távú verseny győztese az orosz Sergey Gorlanov lett, a VSK Csíkszereda sítájfutói közül Suciu Simion szerepelt a legjobban, ő a 17. helyen fejezte be a versenyt, míg Szász Botond a 23. lett. Szép Zoltán is teljesítette a 18 kilométeres távot, ideje a 22. helyre lett volna elég, de az egyik ellenőrzőpont Sportident doboza nem rögzítette az ottlétét, és emiatt kizárták.
Hétfőre egy középtávú versenyt terveztek a szervezők, de az időjárási körülmények miatt csak egy sprint próbára került sor. A csíki sítájfutókat hétfőn sem kímélte az időjárás, a verseny ideje alatt végig sűrű havazásban kellett tájékozódjanak. A 2,7 kilométeres próbát az orosz Eduard Khrennikov nyerte a bolgár Stanimir Belomazhev és a szintén orosz Sergey Gorlanov előtt. A VSK sportolói közül Suciu Simion ezúttal jó napot fogott ki és a 12. helyen ért célba, Szép Zoltán a 23., Szász Botond a 25. helyen fejezte be. Tegnap a középtávú versennyel folytatódott a Ski-O Tour, majd a mai és holnapi szünetet követően Ramsau am Dachsteinba költözik a sítájfutók karavánja.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek