A hatékonyabb gazdálkodás volt a cél

83

A máréfalvi székhelyű Kovács Zsuzsa-Ottilia egyéni vállalkozás 2018-ban sikerrel pályázott a Bethlen Gábor Alap kiírásán, így 4,5 millió forint értékben vásárolhatott mezőgazdasági gépeket és alkatrészeket.
Tekintettel arra, hogy a máréfalvi gazdák nehezen közelíthetik meg kaszálóikat a domborzati adottságok és a mezei utak rossz állapota miatt, szükséges a korszerű mezőgazdasági gépek és az alkatrészek megvásárlása, erre nyújtott kiváló pályázati lehetőséget a Bethlen Gábor Alap.
Egyéni vállalkozásunk gazdaságában jelenleg két traktor dolgozik, ezekből egyik homlokrakodós. Fontos tudni, hogy a fóliázott bála nedvtartalma nagyobb, tehát magasabb a takarmányértéke. Ennek készítéséhez volt elengedhetetlen a bálacsipesz, amelyet az anyagi támogatásból sikerült megvásárolnunk. Traktoraink felszereltségét gumiabroncsok vásárlásával is gyarapítottuk.
Továbbá a pályázati megvalósítások részét képezi a digitális állatmérleg is. Ennek szükségességét igazolja az a tény, hogy környékünkön a kereskedők legtöbbször szemmértékkel állapítják meg az eladásra szánt állat súlyát, ami esetenként 10-30 kilogrammos eltéréshez is vezethet.
Bízunk benne, hogy a következő években hasonló pályázati alapok jóvoltából lehetőség nyílik több székelyföldi vállalkozás felvirágoztatására.

Kovács Zsuzsa-Ottilia, Máréfalva

Levélbontás oldalunkon az írásokat, leveleket szerzőik előzetes hoz­zá­járulása nélkül, mondanivalójuk tiszteletben tartásával, esetenként rövidítve jelentetjük meg. Az itt megjelent vélemények nem feltétlenül azonosak a szerkesztőségével.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek