A hatékony munkában bízik Puskás Elemér – Számos fejlesztést terveznek Gyergyóditróban

103

Három jelentős európai uniós projekt megvalósításához is hozzáláttak tavaly Gyergyó­ditróban, Puskás Elemér polgármester elmondása szerint pedig ezek befejezése az egyik legfőbb célkitűzés 2018-ban. Nehézségként a terület-visszaosztások procedúráját nevezte meg a polgármester, emellett pedig hosszabb távú tervekre, azaz további fejlesztésekre is kitért évértékelő beszélgetésünk során.

Puskás Elemér Fotó: Kertész László

Három európai uniós projekt kivitelezését indították el tavaly Ditróban: mindez útjavításokat, az óvoda felújítását, illetve a helyi művelődési ház felszereltségének bővítését foglalja magában – közölte Puskás Elemér polgármester.
Mint részletezte, a hét megpályázott útból ötöt sikerült felújítaniuk, emellett pedig jó hír, hogy kettőt önerőből is leaszfaltoztak, így összesen hét útszakasz kapott új borítást. Az 1870-es években épített, több mint százéves óvoda felújítását e hónap végére ígéri a kivitelező, ugyanakkor a művelődési ház felszereltsége bővítésének lezárását is erre az évre tervezik. Utóbbi esetében a polgármester közölte: az információs technológiai fejlesztésen, valamint a fény- és hangtechnika korszerűsítésén túl vannak, a bútorzatcsere azonban még várat magára.
Az elmúlt év legnagyobb nehézségeként a terület-visszaosztások helyzetét emelte ki Puskás Elemér, mondván, minél jobban távolodunk 1990-től, annál nehezebbnek látja a visszaszolgáltatások megvalósulását.
A további elképzeléseket illetően megjegyezte: jelenleg nyolc projektje van a községnek, az idei terv pedig négy beruházás lezárása, a másik négyet ugyanis hosszabb távra tervezik. Az uniós projektek között – amelyek lezárását idénre tervezik – a már említett útjavítások, az óvodafelújítás, és a művelődési ház projektje mellett a víz- és csatornahálózat teljes befejezése a negyedik.
A következő négy pályázat – amelyeket kormányprogramból va­lósítanának meg – részleteibe bocsátkozva a településvezető elmondta: szintén hét utca aszfaltozását, a közvilágítás felújítását, egy víztározó létrehozását, valamint egy úgynevezett költözős projektet tartalmaz. Utóbbi négymillió lejes beruházás, amely a hosszú ideje nem használt bentlakás épületének felújítását tartalmazza. A tatarozási munkálatok lezárása után a középiskolát költöztetnék oda, a tanintézmény épületében pedig a jelenleg bérelt ingatlanban működő általános iskola kapna helyet.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek