A határon túliakért dolgozik

Tisztséget vállalt Ilyés Ferenc

78

Ilyés Ferenc lett a Magyar Kézilabda Szövetség határon túli magyar kézilabdáért felelős elnöki megbízott, akinek első útja Székelyföldre vezet, vagyis haza. Feladata viszont összetett lesz, hiszen fel kell térképezze a határon túli magyar kézilabdát.

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) határon túli magyar kézilabdáért felelős elnöki megbízottjaként dolgozik a székelyudvarhelyi születésű Ilyés Ferenc, a magyar válogatott és a Grundfos Tatabánya játékosa – írja az MTI.
„Ilyés Ferenc a magyar kézilabdázás nagy értéke, játékosként és emberileg is, a Magyar Kézilabda Szövetség számára pedig fontos cél, hogy a határon túli magyar kézilabdázást is segítse minden lehetséges eszközzel” – idézte az MKSZ keddi tájékoztatása Kocsis Mátét, a szervezet elnökét, aki kifejtette, Ilyés Ferenc feladata egyrészt a határon túli magyar klubok, utánpótlás-nevelő műhelyek feltérképezése, felmérése lesz, ezenkívül a tapasztalatai, észrevételei alapján az MKSZ egységes koncepció mentén szeretné segíteni az erdélyi, a kárpátaljai, a felvidéki és a délvidéki magyar kézilabdázást.
A 36 éves balátlövő közölte, óriási megtiszteltetés számára, hogy segítheti a határon túli magyar kézilabdát erdélyi, székelyföldi magyarként.
„Már a napokban megkezdem a munkát, elsőként Székelyföldre utazom, hiszen tudom, hogy milyen fontos a magyarok számára az anyaországon kívül is a kézilabda” – jelentette ki a több mint 200-szoros válogatott játékos.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.