A harmadik tripla axel

86

Az amerikai Mirai Nagasu a harmadik női versenyző, aki sikeresen végrehajtott olimpián egy tripla axelt. Nagasu előtt csupán két japán, 1988-ban Ito Midori és 2010-ben Aszada Mao mutatott be tripla axelt az ötkarikás játékokon. A három napon át tartó műkorcsolya csapatversenyt Kanada nyerte az oroszok és az amerikaiak előtt.
A pjongcsangi olimpián elsőként Laura Dahlmeiernek sikerült dupláznia. A német sílövő a női sprint után tegnap az üldözéses számot is megnyerte. A férfiaknál Martin Fourcade győzött, a franciának a tegnapi a harmadik olimpiai aranya, ő még Szocsiban nyert kettőt.

Ireen Wüst öt aranynál tart. Ő az első sportoló, aki négy téli olimpián is aranyérmes lett

A holland Ireen Wüst nyerte meg a női 1500 métert a gyorskorcsolyázók versenyében. Ez Wüst ötödik olimpiai bajnoki címe, egyet nyert Torinóban, egyet Vancouverben, kettőt Szocsiban. Egyben már a tizedik ötkarikás érme (5 arany-, 4 ezüst-, 1 bronzérem). Egyedülálló is, eddig egyetlen gyorskorcsolyázó sem tudott 10 ötkarikás érmet szerezni. Ireen Wüst az első sportoló a téli ötkarikás játékok történetében, aki egyéni aranyérmet nyert négy különböző olimpián.
Tegnap hét aranyérem talált gazdára, a németek továbbra is vezetik az éremtáblázatot. Eddig egyébként hat ország – Németország, Hollandia, Norvégia, Kanada, Egyesült Államok, Franciaország – szerzett egynél több aranyérmet Pjongcsangban.

 

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek