A harmadik helyért játszanak

32

A Bukaresti Steaua lesz a vendége a Székelyudvarhelyi KC férfi kézilabdacsapatának a ro­mán bajnokság alapszakaszának utolsó előtt fordulójában. A találkozó tétje a harmadik hely, amely megszerzéséért az SZKC előnyben van. A Vlad Caba által irányított udvarhelyi alakulat viszont elérheti a második helyet is, ám ennek kicsi a valószínűsége.

Utolsó hazai bajnoki mérkőzését játssza a Szé­kely­ud­varhelyi KC férfi kézilabdacsapat a román bajnokság alapszakaszában. A Vlad Caba által dirigált udvarhelyi alakulat a Bukaresti Steauát fogadja hétfő este 18 órától. A találkozó tétje a dobogó harmadik fokán való zárás, legalábbis az alapszakaszban. Az SZKC jelenleg harmadik 52 ponttal, míg a Steaua negyedik 47 egységgel. A minimális egy pont tehát a biztos harmadik helyet jelentené.
De van esély a második helyre is. Még egy halvány lehetőség van arra, hogy elcsípjék a második pozíciót, ehhez viszont kisebb csoda szükséges: az kell, hogy a második Bukaresti CSM elveszítse mindkét bajnokiját, az SZKC meg bezsebelje mind a hat játékban levő pontot a Steaua és a Temesvár ellen.
Ennek szemléletében a reális cél a harmadik pozíció megtartása a Székelyudvarhelyi KC-nak. Persze mindent bonyolíthatna, ha a Román Kézilabda Szövetség Fegyelmi Bizottság elfogadná az SZKC – Dinamo mérkőzés után történt óvást és a meccset az udvarhelyiek javára írnák jóvá és még a Dinamótól pontot is vonnának le. Erre is olyan kicsi az esély, minthogy a Bukaresti CSM mindkét meccsét elveszítse.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek