A GYHK kapusa is a legjobbak között

Nehéz lesz a döntés

23

A debreceni Hetényi, a dunaújvárosi Hughson és a gyergyó­szent­miklósi Cooke a legjobb kapusok. A jégkorong Erste Liga megnevezte a legjobb három hálóőrt is.

A Gyergyói HK kapusa is a nevezettek között van                                                              Fotó: ersteliga.hu

Jordon Cooke, Hetényi Zoltán és Garret Hugson közül kerül ki a szezon legjobb kapusa az Erste Ligában. A díjra a liga vezetőedzői jelöltek, és a győztes is az ő szavazatuk alapján dől el. A díjazott személye május végén derül ki.
A kanadai Jordon Cooke tavaly nyáron szerződött a Gyergyói HK-hoz. Az alapszakaszban még megosztozott a meccseken Ruczuj Gellérttel, de a folytatásban már első számú kapussá vált. Az alapszakaszban 93,83 százalékos mutatója az egész liga legjobbja volt, ám ezen is tovább tudott javítani: a középszakaszt 96,75 százalékkal, míg a Brassó elleni negyeddöntőt 95,1 százalékkal fejezte be. A meccsenkénti kapott gólok átlagában (1,7) is a legjobb volt az alap- és a középszakaszban, négy találkozón pedig nem is jártak túl az eszén. Megosztott bronzérmet ünnepelhetett a szezon végén.
Hetényi Zoltán második DEAC-os idényében is remekül védett. Az alapszakaszban 93,3 százalékkal hárította a lövéseket, a középszakaszban 93,16 volt a mutatója, majd a negyeddöntőben még javult, és 95 százalékos hatékonysággal teljesített a Csíkszereda ellen. Összesen három meccsen nem kapott gólt.
A kanadai Garret Hughson a Dunaújvárosi Acélbikák egyik legjobb igazolása volt. Az alapszakaszban védett a legjobban, 93,6 százalékos hatékonysággal, majd a középszakaszban 92,4 százalékkal teljesített. Az UTE elleni vesztes negyeddöntőben 88,7 százalékra romlott a mutatója. Az alap- és a középszakaszban neki volt a legtöbb védése.
Az Erste Liga korábban a legjobb csatárokat – Joshua Shalla (Csíkszeredai Sportklub), Nagy Gergő (Ferencváros-Telekom), Szűcs István (HKB Budapest) –, illetve a legjobb hátvédeket – Góga Attila (Gyergyói HK), Vokla Roland (Debreceni DEAC), Jere Pulli (Ferencváros–Telekom) – nevezte meg.

Horváth András az új kapitány
A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.
Vas Márton, a Magyar Jégkorong Szövetség általános menedzsere eddigi segítőjét, Horváth Andrást kérte fel a juniorválogatott irányítására, és a felkérést – a szakmai bizottság véleményezését és támogatását követően – elfogadta az MJSZ elnöksége is – számol be a jegkorongszovetseg.hu. A 225-szörös válogatott klasszis 19 felnőtt-világbajnokságon szerepelt játékosként, és az U15-ös korosztály után másodszor lesz vezetőedző nemzeti csapatnál, de a legfelső korosztállyal már harmadik éve dolgozik: másodedzőként két junior-világbajnokságon van túl. Előbb 2018-ban harmadik lett a válogatott a divízió I/B-s vb-n, tavaly decemberben pedig hibátlan teljesítménnyel megnyerte a tornát Kijevben, így jövőre a divízió I/A-csoportban folytathatja.
Az új kapitány a szövetség honlapjának adott interjújában elmondta, nem kellett sokat gondolkoznia a felkérésen és örül a megbízatásnak. Filozófiáját is felvázolta.

HN-összeállítás

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.