A Gyergyói Világvándorra készülve

116

Iskolások bevonásával video­klip­pel szeretnék népszerűsíteni a Gyergyói Világvándor nevet viselő rendezvényt a szervezők. Az öt éve kezdeményezett, idén másodjára meghirdetett elszármazottak találkozója a Szent Miklós-napok programjai között kap helyet.

Több száz diák énekel a népszerűsítő filmben. Hazahívogató Fotó: Nagy Levente

Gyergyószentmiklós több iskolájában csendültek fel az elmúlt napokban az Örökségünk című dal sorai, több száz gyerek énekelt kamerák előtt, ugyanis videoklip készül, amelynek célja, hogy népszerűsítse a Gyergyói Világvándor nevű rendezvényt.
Nagy Zoltán polgármester elmondta, a második kiadásához ér­ke­zett nagyszabású esemény szerve­zése javában zajlik, a városnapok al­kalmával várják haza mindazokat, akik Gyergyószentmiklósról származnak.
– A Szent Miklós-napi programokban idén kiemelt helyet biztosítunk azoknak, akik városunkból elmentek és máshol értek el eredményeket, de azoknak is, akik máshonnan jöttek és gyergyóivá váltak, ugyanakkor megszólítjuk azon csoportot is, akik itthon maradtak, azt fejtegetjük majd, hogy hol jobb élni. Az az állandó kérdés foglalkoztat, hogyan lehet hazacsalni az elszármazottakat – mondta a városvezető. A rendezvény rendhagyó mozzanata lesz az, amikor bemutatják a most készülő videoklipet, s a zenészek és a gyerekek együtt énekelnek majd. Csibi Márti szervező azt mondta, a dal refrénjét gyergyói diákok éneklik, a szakaszokat pedig a világ különböző pontjain s itthon élő énekesek. A december 5-i koncerten a videoklip szereplői személyesen is jelen lesznek.
A készülő kisfilmet néhány hét múlva mutatják be, minél több embert megszólítanának általa, hogy a távol élők hazajöjjenek, az itthoniak pedig magukénak érezzék a rendezvényt. Hamarosan a vilagvandor.ro honlap is újraindul, ahol az érdeklődők a rendezvényről, a programokról, a fellépőkről informálódhatnak.

Nagy Levente

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.