A gyakorlás és a bizalom a kulcs

Országos bajnokságon vett részt kutyájával

191

A csíkszentkirályi Benedek Viktória és Naty kutyája magyar országos agility-bajnokságon vett részt Székesfehérváron, ahol kétszáz versenyzővel mérte össze tudását. A fiatal lány szerint elengedhetetlen az ember és állat közötti bizalom, ha agility-ről van szó, mivel az akadálypályán a négylábú minden rezdülését ismerni kell.

Egyre népszerűbb kutyás sport. Elengedhetetlen az ember és az állat közötti bizalom

Október 26–28. között or­szágos agility-baj­nok­sá­gon vett részt Székes­fe­hérváron a csíkszentkirályi Be­ne­dek Viktória és Naty kutyája. Az egyre népszerűbb kutyás sport­ágban a házi kedvencnek és a gazdának ugyanúgy teljesíteni kell az akadálypályán, teljesen egymásra hagyatkozva.
A verseny keretében kétszázan mérték össze tudásukat, a csíkszeredai lány pedig magasabb besorolási szintre léphetett kutyájával. Elmondta: habár konkrét helyezést nem ért el, karnyújtásnyira volt a döntőtől.
– Öt futamból háromban végeztem első helyen, de ez nem volt elegendő ahhoz, hogy továbbjussak a döntőbe. Négy hibátlan versenyszám után lett volna esélyem, de még soha nem vettem részt országos bajnokságon, úgyhogy elégedett vagyok a magam és a kutyám teljesítményével is – nyilatkozta Benedek Viktória, aki két éve foglalkozik az agility-vel.
Elmondása szerint óriási élmény volt a verseny, sokat tanult a profi versenyzőktől. A fiatal lány rámutatott: gyakorlás és bizalom nélkül nem lehet jó eredményt elérni a kutyás sportokban.
– Én mindig figyelek arra, hogy ne ragasszam rá Naty-ra az idegességemet, mert érzi, ha valami nincs rendben, és a lényeg, hogy nyugodt maradjon. Nincs hozzászokva olyan sok emberhez, és kutyához, mint amennyivel a bajnokságon találkozott. Rendszerint a hátsó kertben gyakorolok vele – mondta Benedek Viktória, érzékeltetve: itthon még gyerekcipőben jár ez a sportág.
A házi akadálypályát használó fiatal lány számára a világbajnokságon második helyezést elérő, magyarországi Szilágyi Anita tart online tréningeket. Az országos bajnokságon jól teljesítő Benedek Viktória álma az Európai Bajnokságon való részvétel.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek