hétfő, november 30, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

A gáz után jön a víz

A gázszolgáltató után a Harvíz Rt. is elkezdte a munkát, az elkövetkező időszakban a Szentimre utcában cserélik ki az ivóvízhálózatot. Közben gőzerővel zajlik a gázvezetékek rehabilitálása, és azokban az utcákban, ahol már mindent elvégeztek, folyamatos a burkolat helyreállítása is.

Nehezen, de még járható a Szentimre utca. Egy ideig jobb lesz kerülni Fotó:Asztalos Ágnes

Mint korábban már beszámoltunk, a gázszolgáltató számos székelyudvarhelyi utcában végzi el a teljes vezetékcserét, jelenleg is több helyszínen dolgoznak. Ahol befejezték a munkát, a nyomáspróbák után csatlakoztatják a fogyasztókat az új hálózatra, majd kezdődik az útburkolat helyreállítása. A Városháza sajtóirodája arról tájékoztatott, hogy a Dózsa György utcában, a Nyirő József, valamint a Bányai János utcában is lefektették már az új vezetéket, így a burkolat helyreállításával megbízott cég kezdheti a nyomvonal előkészítését aszfaltozásra. A Csere, Imecs László és Domb utcákban hamarosan befejeződik az útfelület rendbetétele. A héten a Cipészek Kós Károly és Lakatosok utcák által határolt részén, illetve a Kornis Ferenc utcában is elkezdték a vezetékcserét, a Bethlenfalvi úton és a Gábor Áron utcákban pedig folytatják a múlt héten elkezdett munkálatokat.
Újdonság, hogy képbe lépett a vízszolgáltató is, a tegnap a Harvíz Rt. a Szentimre utcában elkezdte a vízhálózat javítását. A munkálatokat három részre osztották. Elsőként a gerincvezetéket cserélik ki a Rózsa utca és a Kút utcai elágazás közötti részen. Ezzel várhatóan jövő hét közepén végeznek. Erre az időszakra nem szükséges az említett szakasz lezárása, de kérik az autóvezetőket, hogy amennyiben lehetséges válasszanak más útvonalat. Második lépésként a Rózsa utcai elágazás és a Bethlen Gábor utca közötti részen és végül a Kút és a Szentjános utcák között dolgoznak majd. Mindkét esetben szükség lesz az érintett útszakaszok lezárására, de erről időben értesítik a lakosságot – ígéri a polgármesteri hivatal.

Asztalos Ágnes

Előző cikkMegleckéztetés
Következő cikkAutómentes nap

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb