A gólarány döntött az első helyről

Véget ért az alapszakasz

325

A csíkszeredai Erőss Zsolt Aréna adott otthont a félamatőr Romániai Floorball Liga alapszakasz utolsó fordulójának. A ligában öt székelyföldi csapat vesz részt, az alapszakasz első helyéről a gólarány döntött.

Látványos mérkőzéseket játszottak Csíkszeredában a floorballosok Fotó: László F. Csaba

A félamatőr Romániai Floorball Liga hazai pontvadászatában csak székelyföldi csapatok vesznek részt, amelynek alapszakasza szombaton ért véget. Az utolsó, negyedik tornát a Csíkszeredai Flooball Klub szervezte az Erőss Zsolt Arénában a hét végén. A ligában a Székelyudvarhelyi Black 69, a Floorball Klub Csíkszereda, a Marosvásárhelyi Red Arrows, a Székelyudvarhelyi Floorbulls és a Sepsiszentgyörgyi Pro Sepsi csapata vesz részt.
Az alapszakasz utolsó tornáján öt mérkőzést rendeztek, a csíkiak a két udvarhelyi gárdával mérkőztek meg, a tét pedig az alapszakasz-elsőség volt. A csíkiak első mérkőzésükön hamar hátrányba kerültek a Black 69-cel szemben, ám végül nemcsak az egyenlítés, hanem a győzelem is összejött a Floorball Klub számára. A Floorbulls elleni találkozón a csíkiak kétszer is vezetést szereztek, ám az udvarhelyiek mindkét alkalommal egyenlíteni tudtak, így az összecsapás döntetlennel zárult.
A marosvásárhelyiek mindkét meccsüket megnyerték, a Black 69 is könnyedén nyert a Pro Sepsi ellen, így mindkét csapat 11 ponttal zárta az alapszakaszt, az elsőséget pedig a gólarány döntötte el, amely a Red Arrows-nak kedvezett. A Floorball Klub Csíkszereda az alapszakasz harmadik helyén zárt, így egyenes ágon jutott a rájátszásba, amit Székelyudvarhelyen rendeznek április 13–14-én, és ahol a Black 69 csapatával játszanak az elődöntőben, amely egyik fél második sikeréig tart. A Floorbulls és a Pro Sepsi selejtezőt jásztik az elődöntős helyért, a párharc győztese a Red Arrows ellen küzd majd a döntőbe jutásért.

Eredmények
Alapszakasz, 4. – utolsó – forduló: Black 69 – Pro Sepsi 17–1, Floorbulls – Red Arrows 4–8, Floorball Klub Csíkszereda – Black 69 5–1, Pro Sepsi – Red Arrows 2–15, Floorbulls – Floorball Klub Csíkszereda 2–2.
Az alapszakasz végeredménye: 1. Red Arrows 11 p. (+28), 2. Black 69 11 p. (+26), 3. Floorball Klub Csíkszereda 10 p., 4. Floorbulls 8 p., 5. Pro Seps 0 p.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek