A Fradit és az Újpestet fogadja a GYHK: Az alsóház első helye a tét

25

Komoly rangadókra kerül sor Gyergyószentmiklóson és Brassóban a jégkorong Erste Liga alapszakaszának hajrájában, igaz, a Csíkszeredai Sportklub sem unatkozhat, annak ellenére, hogy már első helyét senki nem veheti el.

A Csíkszeredai Sportklub első helye biztos az Erste Liga alapszakaszában                      Fotó: Pál Zoltán / Archív

Elérkeztünk a jégkorong Erste Liga alapszakaszának hajrájához, és már csak néhány mérkőzés van hátra. A felsőház és az alsóház mezőnye már kialakult, ugyanakkor a pontos helyezések kettő kivételével nem ismertek. Annyi biztos, hogy a Csíkszeredai Sportklub az első, míg a Schiller-Vasas HC az utolsó helyen végez. A többi még változhat.

Pihentetni vagy felvenni a harcot?
A Sportklub helyzete biztos, ugyanakkor az aktuális ellenfelek helyezése még korántsem. A Dunaújvárosi Acélbikák előznének, míg a Fehérvári Titánok megtartanák jelenlegi helyezésüket. Kérdés, hogy a Jason Morgan – Hozó Levente edzőpáros által felkészített csíkiak komolyan veszik-e a mérkőzéseket, vagy alibijátékot fognak mutatni, mint tették azt kedden a Bukaresti Steaua elleni román bajnoki meccsen.

Rangadók előtt a GYHK
A Gyergyói HK a legutóbbi hétvégén az Újpestet szétlövések után fektette két vállra, míg a Ferencvárostól minimális 1–0-s vereséget szenvedtek el idegenben. Ezúttal hazai pályán lépnek jégre a piros-fehérek, akik a nagyobb csapatok ellen rendre sokkal jobban játszanak, mint a közepes vagy ki csapatok ellen. Ezen múlott a felsőházi rájátszásuk is a gyergyóiaknak.
Ugyanakkor a számukra a tét az alsóház első helyének megszerzése, vagyis az alapszakasz 6. helye. Ettől 3 pont választja el őket, úgy hogy az Újpest egy találkozóval többet tudott le.
A feladat teljesítése, vagyis a két győzelem nem lesz egyszerű a gyergyói csapatnak, főleg annak tudatában, hogy nagyon hullámzó játékot mutatnak.

Elkészült a középszakasz műsora
Bár a még zajló alapszakaszban jó néhány helyezés nem dőlt el, az már kiderült, hogy melyik csapatok szerepelnek a felső-, illetve az alsóházban a folytatásban. Így az Erste Liga versenybizottsága a klubokkal és a jogtulajdonos MTVA-val egyeztetve elkészítette a középszakasz részletes programját.
A középszakaszra kettéválik a mezőny. Az alapszakaszt az élen záró Csíkszeredai Sportklub, a címvédő FTC-Telekom, valamint a Brassói Corona, a DEAC és a Dunaújvárosi Acélbikák szerepel a felsőházban. Az alsóházban játszik az UTE, a Gyergyó, a Fehérvári Titánok, a Hokiklub Budapest és a Schiller-Vasas. Minden együttes kétszer játszik még egymással a saját csoportjában, egyszer otthon, egyszer idegenben.
A középszakasz január 21-én indul három mérkőzéssel – többek között ekkor rendezik a Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona, vagy épp a Schiller-Vasas HC – Gyergyói HK találkozókat –, majd szinte folyamatosan lesznek találkozók a február elején esedékes nemzetközi szünetig. Február 10-től indul újra a bajnokság, és másfél héttel később, 19-én véget is ér.
Január 24-én rendezik a Csíkszereda–FTC meccset, míg Budapesten három nappal később találkoznak a felek, ez utóbbi az M4 Sport is közvetíti. A televízióban összesen három találkozó lesz látható, a szokásos hétfői időpontban.
Az alapszakaszban szerzett pontok lenullázódnak, de az elért helyezések után bónuszpontok járnak. Az már biztos, hogy a Csíkszereda 6 ponttal kezdheti meg a folytatást. A további pontok: 3–2–1–0. Az alsóházban az UTE és a Gyergyó között dől el, hogy melyik kezdi 6, és melyik 4 ponttal a középszakaszt. A további pontok: 2–1–0.
A középszakasz első nyolc helyezettje jut a rájátszásba. A negyeddöntő párosítása választás útján alakul ki.

Erste Liga, hétvégi műsor

Ma: Brassói Corona – Újpest (18.30), Gyergyói HK – Ferencváros-Telekom (18.30), Dunaújvárosi Acélbikák – Csíkszeredai Sportklub (19), Debreceni DEAC – Hokiklub Budapest (19), Fehérvári Titánok – Schiller-Vasas HC (19.30).
Szombat: Brassói Corona – Ferencváros-Telekom (18.30), Gyergyói HK – Ferencváros-Telekom (18.30), Fehérvári-Titánok – Csíkszeredai Sportklub (18.30).
Hétfő: Hokiklub Budapest – Dunaújvárosi Acélbikák (19).

Harmadik mérkőzésüket tudták le

A többségében székelyföldi játékosokból álló román U20-as válogatott letudta harmadik meccsét is a Vilniusban zajló Divízió II/A csoportos jégkorong-világbajnokságon. A mérkőzés előtt mindkét csapat 3-3 ponttal, azaz egy győzelemmel és egy vereséggel állt. A romániai csapat Szerbiát 5–3-ra verte, Japántól 8–0-ra kapott ki. A britek nyitásként 6–3-ra kaptak ki a japánoktól, majd ugyanilyen arányban verték a házigazda litvánokat. A favoritok a britek voltak ezen a meccsen is, és érvényesíteni tudták a papírformát.
Eredmény, 3. forduló: Nagy-Britannia – Románia 5–3 (2–0, 0–1, 3–2).

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek