A földtulajdonosokat hívják gyűlésre

71

A földterülettel rendelkezőket hívja gyűlésre a gyergyó­szentmiklósi önkormányzat, ugyanis újra kell szervezni a földosztó bizottságot. A gyűlést holnap tartják a művelődési központban.

Több alkalommal fordult elő az elmúlt hónapokban, hogy a gyer­gyó­szentmiklósi földosztó bizottság határozatképtelen volt, mivel az összehívott ülésen nem jelent meg megfelelő számú tag. A helyzet orvoslása érdekében az önkormányzat új tagokat szeretne toborozni a bizottságba. A gyergyószentmiklósi területtulajdonosokat általános gyűlésre hívják, amelyen a tervek szerint megválasztanak majd 2–4 olyan tagot, valamint további póttagokat, akik a földtulajdonosokat képviselik majd a bizottságban. Az új tagok megválasztásának azonban az a feltétele, hogy a gyűlésen a földtulajdonnal rendelkezők legalább 25 százaléka részt vegyen. A területtulajdonosok 25 százaléka Gyergyószentmiklóson több mint 700 személyt jelent, így nagyon sok lakost kell mozgósítania az önkormányzatnak ahhoz, hogy az általános gyűlés sikeres legyen.
„Felhívjuk a tulajdonosok figyelmét, kezeljék kellő komolysággal a kérdést, ugyanis amennyiben nem jelenik meg a szükséges számú személy a közgyűlésen, és nem sikerül tagokat nevesíteni a bizottságba, az nem tudja a feladatát végezni, ami akadályoztatja a birtokba helyezéseket, valamint a parcellázási tervek elkészülését is” – írja közleményben a városháza. A földosztó bizottságnak bárki lehet tagja, csupán egy feltételnek kell megfelelnie: legyen tulajdonában földterület Gyergyószentmiklóson. A földosztó bizottságnak 13 tagja van, köztük a mindenkori polgármester, az önkormányzatot képviselő további személyek és a területtulajdonosokat képviselő személyek. Az ülések pedig akkor határozatképesek, ha a tagoknak több mint fele részt vesz.
Az általános gyűlés január 31-én 18 órakor kezdődik a művelődési központ nagytermében. A városháza közleményében megjegyzik, amennyiben a holnapra meghirdetett eseményen nem jelenik meg megfelelő számban a résztvevő, február elején újabb gyűlést hirdetnek meg.

HN információ

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.