2021, január 17, vasárnap.

A Fogarasy utcában dolgoznak

Feltörték a Fogarasy Mihály utca burkolatát, az alapozást követően új aszfaltszőnyeget terítenek le, valamint járdát is építenek. Addig viszont nehézkesebb lesz a környéken autóval közlekedni.

Kerülni kénytelenek az autósok a Fogarasy utca egy szakaszán. Megéri elviselni
Kerülni kénytelenek az autósok a Fogarasy utca egy szakaszán. Megéri elviselni

Gyergyó­szentmiklóson újabb nagy léptékű munka kezdődött: a Foga­rasy Mihály utcát teszik rendbe. Az önkormányzat három évre szóló szerződéssel bízta meg a közbeszerzési eljárás során legkedvezőbb ajánlatot adó, brassói székhelyű Fincodrum Rt.-t a 215 m hosszú 6 méter széles utcán végzendő feladatokkal – közölte a városháza.
A munkálat részeként ugyanakkor további útszakaszok is megújulnak, így az Arany János, a Cloşca utca, valamint a Rákóczi Ferenc utca egy része. Nem egyszerűen új aszfaltréteget húznak az útra, hanem teljes felújítás során a régi burkolatot eltávolítják, alapozást követően a szakaszt újraaszfaltozzák, és felszíni esővíz-elvezető rendszert és járdát építenek. A 1148 méter hosszú út rendbetételét célzó beruházás összértéke közel 2,4 millió lej. A kivitelezőnek 2018 decemberéig kell elvégeznie a munkát.
Egyelőre a Fogarasy Mihály utcában dolgoznak, ott emiatt forgalomkorlátozás lépett érvénybe, nem lehet behajtani az utcába, bár csak rövid szakaszt zártak le, amely az Arany János utcával való kereszteződésig tart. A kivitelező azt közölte, az időjárástól függően tud haladni a munkával, majd tavasszal folytatják. A polgármesteri hivatal a környéken lakók és ott működő intézmények megértését, türelmét kéri a munkálatok ideje alatt. A városlakók szerint már nagy szükség volt ezen utcák javítására, sokan azonban azt kifogásolják, hogy november közepén kezdték ezt el. Madaras Szidónia, a polgármesteri hivatal szóvivője ezt azzal magyarázta, hogy beruházások esetén az adminisztratív folyamat hosszú időt vesz fel. A négy utca felújítását még év elején határozta el a tanácstestület, a terv februárban került a beruházási listára, és elkülönítették a szükséges összeget a költségvetésben. Ezután következett a tervezés, amely májusban zárult le, a nyár folyamán meghirdették a közbeszerzési eljárást, majd szeptember 8-án írtak alá szerződést a kivitelezővel. Ekkor a cég részletes tervet kellett készítsen a munkálatok elvégzésére, majd engedélyekre vártak, végül a kezdési parancsot október 20-án adták ki. A szóvivő hozzátette, más településeken is zajlanak ebben az időszakban nagyobb infrastrukturális munkálatok, hiszen az előkészítési folyamatok az érvényben lévő előírások betartása mellett rendszerint nyár végére, ősz elejére érnek meg a kivitelezésre.

Lázár Hajnal

Kapcsolódó cikkek:

14,313RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb