A fejlesztések éve lesz

Nehéz esztendőt hagytak maguk mögött Gyergyószárhegyen

136

Ami a beruházásokat illeti, az elmúlt évben igyekeztek folytatni, majd befejezni az elkezdett projekteket, ugyanakkor újakat is elindítottak – foglalta össze 2018-at Danguly Ervin, Gyergyószárhegy polgármestere. Hozzátette, ennek ellenére közel sem mondható könnyű évnek a tavalyi, ami főként a testületen belül tapasztalt problémáknak, konfliktusoknak tudható be. A településvezető reméli, hogy ebben az évben sikerül teljes mértékben a munkára koncentrálni, hisz mint mondta: 2019 a beruházások, a fejlesztések éve kell hogy legyen.

Danguly Ervin Fotó: Kertész László

Főként a különböző projektek előkészítése zajlott mostanáig, így a nagyobb fejlesztések ebben az évben várhatóak Szárhegyen. A tavalyi megvalósításokat illetően Danguly Ervin polgármester rámutatott, még elődje indította el azt a kormánytámogatásból eszközölt kanalizálási programot, amelyet nagyvonalakban befejeztek az elmúlt évben. Szintén kormánytámogatásból, a korábbi polgármester mandátuma alatt kérvényezett két utca aszfaltozására is sor került a tavaly, ami Danguly elmondása szerint többek között Barti Tihamér megyei alelnök közbenjárásának, lobbijának is nagyban köszönhető.
Harmadik fontos lépésként a járdaépítésre vonatkozó tervet említette a polgármester.
– Az előző mandátumban is készítettek egyet, ami a főút melletti, központi szakaszt érinti, azonban ott nem kezdtük el a járdaépítést, mivel a vízhálózatra irányuló munkálatokat még nem fejezték be ezen a szakaszon – részletezte. Hozzáfűzte: a központi résztől a falu végéig elkezdték a járdaépítést, a munkálatokat pedig tavasszal folytatják.
Nem volt konfliktusmentes az elmúlt év Szárhegyen, hiszen – mint arról lapunkban is olvashattak – hat önkormányzati képviselő felmondásával döntésképtelenné vált a testület. Danguly megjegyezte, házon belül igyekeztek megoldani a problémát: számos tárgyalást tartottak, amelyeknek eredményeként meglett a többség, amely behozta a póttagokat, jelenleg pedig kilenc képviselő, kétharmados többséggel vezeti a testületet.
Az idei prioritásokat illetően a településvezető kifejtette: nagy hangsúlyt fektetnek a vízhálózat építésére, amelyet ha nem is sikerül ebben az évben teljesen befejezniük, igyekeznek a lehető legnagyobbat haladni a beruházással.
A csatornázás teljes befejezése, illetve a járdaépítés folytatása is a célok között szerepel, ugyanakkor napközi otthon megépítését is tervezik. Utóbbival kapcsolatban Danguly azt mondta, az 50 százalékos kormánytámogatásból megvalósítani kívánt beruházásra hamarosan a közbeszerzést is kiírják.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek