2021, január 25, hétfő.
custom_html_banner1

A falkákat kellene megszüntetni

Az utóbbi időben falkába verődve kóborolnak kutyák Csíkszereda központjában, és előszeretettel pihennek a konzulátus, a polgármesteri hivatal és a rendőrség előtti zöldövezetekben. Az Eco-Csík Kft. befogná, de nincs hová vinnie őket, a menhely álláspontja szerint, ha valóban a központból fognának be havonta 30 kutyát, már rég meg kellett volna szűnnie a problémának.

Kutyafalka a központi park mellett. Kiútkeresés Fotó: Balázs Árpád
Kutyafalka a központi park mellett. Kiútkeresés Fotó: Balázs Árpád

Tudnak a főleg a konzulátus, a rendőrség és a polgármesteri hivatal előtt tanyázó új kóborkutya-falkáról, azonban most hiába fognák be, ugyanis nincs hová továbbadniuk: a menhely megtelt – tudtuk meg Pál Tamástól, az Eco-Csík Kft. igazgatójától. Kifejtette, általában 25–30 kutyát fognak be, és visznek el a menhelyre havonta. Megjegyezte, sokkal nagyobb kapacitással is tudnának dolgozni, azonban a menhely nem fogad be több kutyát, mivel ott is korlátozott a férőhelyek száma.
A Pro Animalia Alapítvány és az Eco-Csík Kft. között született megállapodás értelmében havonta 30 kutyát fogadnak be a menhelyen – erősítette meg Orendi Éva. Az alapítvány elnöke hozzátette, folyamatos kommunikációra lenne szükség az Eco-Csík és az otthon ügyvivője között, és a szabad helyek függvényében kell befogni az állatokat.
Kifejtette, Csíkszereda központjában már tavasz óta vannak, mostanra ismerős kutyák, amelyek – valószínűleg egy szuka tüzelése miatt – falkába verődtek. Orendi Éva véleménye szerint ilyen esetben elég lenne a szukát vagy a vezérkutyát kiemelni és elvinni a menhelyre, a befogásoknál pedig a legkritikusabb pontokra kellene koncentrálni. Az alapítvány elnöke szerint, ha Csíkszereda központjából havonta harminc kutyát befognának, már rég meg kellett volna szűnjön a probléma.

Háromszéki Eszter

Kapcsolódó cikkek:

14,357RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Gazdag programkínálat

Így hozta a szükség

Vereséggel zárt túra