A fa kitermelése szükséges, de legyen ésszerű!

91

Az erdő a föld zöld aranya, de csak akkor ha felelősségteljesen ki tudjuk aknázni igazi lehetőségeit. Románia kiváltságai közé tartoznak szép és gazdag erdői, de vigyáznia kell erre a gazdagságra. Napjainkban elárasztjáka közvéleményt az erdészellenes üzenetek és minden csatornán egyre többet foglalkoznak az illegális fakitermeléssel és az erdőkben történő visszaélésekkel. De nem szabad elfelednünk, hogy a fa egy megújuló erőforrás, melyet értékesítenünk kell. Az erdőnek három fő szerepe van. Elsősorban említendő a természetes funkció, a biodiverzitás megőrzése a természetvédelmi területeken, melyet a természetbe szerelmes turisták annyira értékelnek. Az erdő szórakoztató szerepe által kikapcsolódást, felfrissülést hoz az ember életébe (élményparkok, bicikliösvények, sípályák stb.). Nem utolsó sorban említhetjük ipari funckióját, a fa ésszerű kitermelését és felhasználását.

A fakitermelés az ember egyik legrégebbi foglalkozása, egy hagyomány, mely nélkül az emberiség nem létezhet. Fogyatkozó természeti forrásaink szükségessé teszik, hogy minden forgácsot felhasználva maximálisan értékesítsük a faanyagot. Már 15 éve, az Expowood vásár a hatékony technológiákatnépszerűsíti, melyek biztosítják a fa ésszerű felhasználását. A kiállítás keretén belül bemutatásra kerülnek a fakitermelésben és fafeldogozásban használt legújabb technológiák: innovatív gépek, felszerelésekés berendezések az országból és külföldről egyaránt.

Az idei Expowood Nemzetközi Bútoripari, Fafeldolgozói és Erdészeti Vásár célja népszerűsíteni a széles közönség körében ezeket a lényegbevágó gondolatokat.

Mindenkit szeretettel várunk az Expowood 2016-ra, a gyártók, fafeldolgozók és fakitermelők egyetlen közös találkozóhelyére.

expowood_advertorial1

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek