A DreamLand Music Project vitte a pálmát

81

Izgalmas volt a 4. Székelyföldi Peron Music Tehetségkutató. A szakmai és a diák zsűri is a gyergyószárhegyi zenekart találta a legjobbnak.

DreamLand Music Project. Győzelmi mámor Fotó: Barcsa István
DreamLand Music Project. Győzelmi mámor Fotó: Barcsa István

Hat erdélyi amatőr zenekar állt színpadra szombaton délután a Siculus Ifiházban megtartott tehetségkutatón. Elsőként az udvarhelyi InHail, majd a gyergyószárhegyi Dreamland Music Project, a gyergyószentmiklósi No Sugar, a szatmárnémeti The Phoenix SM, aztán a szintén gyergyói The Blast lépett fel, a sort pedig a csíkszeredai The nobody elses együttes zárta.
A produkciókat ezúttal is két, a szakemberekből és a diákokból verbuvált zsűri értékelte. A vájtfülű szekcióban Szabó Attila, a Más rádió kommunikációs szakembere, Antalfi József, a Stereogam és Fridy Rehab zenekar billentyűse, újságíró, Günther Ottó, a csíkszeredai Fun fm rádió műsorvezetője, zenei igazgatója, Gergely Éva énekes, valamint Doncsev András, az MTVA kulturális főszerkesztője, a Nemzeti Kulturális Alap alelnöke, Ruff Ferenc, a Paksi Pop-Rock-Jazz Tehetségkutató igazgatója, illetve Bretus Imre, a Nemzeti Művelődési Intézet stratégiai fejlesztési főosztályvezetője foglalt helyet.
A szakmai zsűri pontozásos rendszer alapján bírálta el a produkciókat. Többek közt a hangszeres tudást, a szöveg minőségét, a pontosságot, a színpadi megjelenést, az eredetiséget, az összképet pontozták. Maximális 100 pontot egyik fellépő sem kapott, de az első hely szempontjából teljes volt a konszenzus: a fülbemászó, dallamos popzenét játszó gyergyószárhegyi DreamLand Music Project vitte a pálmát. Az Imecs Anita – ének, Fülöp Loránd – gitár, Mihály Csaba – zongora, Szabó László – basszusgitár és Pál Andor – dob összetételű csapat főszereplője lesz jövőben a Székelyudvarhelyi Diáknapoknak, és ők képviselik Székelyföldet jövő októberben a Budapest Music Expón, az Öröm a zene nemzeti tehetségkutató döntőjén.
Tatabányán és Pakson koncertezhet a második helyezett, a székelyudvarhelyi InHail, és az EMI Táborban léphet fel a gyergyószentmiklósi The Blast, a harmadik helyezett.
– Erős, színes, izgalmas – értékelte a produkciókat Doncsev András, a zsűri elnöke. Hangsúlyozta, hogy csakis a zenekarok „itt és most” nyújtott teljesítménye döntötte el a sorrendet. Kiemelte és szóbeli különdíjjal jutalmazta a csíkszeredai The nobody elses zenekart, amely különleges, pszichedelikus surf-punk stílusú zenéjével kitűnt és meglepte a zsűrit.
Az eseményen fellépett a tavalyi győztes, az Öröm a zene hetedik helyezettje, a 1st Attempt zenekar, illetve a jelenlevőknek a tehetségkutatót támogató NKA – Cseh Tamás Programot bemutatta, a pályázati lehetőségeket ismertette Doncsev András, az NKA alelnöke és Vízkeleti Andrea képviselő.
A 4. Székelyföldi Peron Music Tehetségkutatót az Udvarhelyi Fiatal Fórum, a Nemzeti Művelődési Intézet, Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala, a LIA Alapítvány is támogatta – nekik és a résztvevőknek Cserteg István, a szintén támogató Peron Music Alapítvány képviselője mondott köszönetet.

Lázár Emese

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek