A dalt és az erdőt ünnepelték

Fili-szülinap csemeteültetéssel

35

A tavalyinál is tudatosabban vonták össze a Szentegyházi Gyer­mekfilharmónia születésnapját és a helyi közbirtokossági egyesület nagyszbású csemeteültetését. Olyannyira, hogy az erdősítés a Fili-napok szerves részévé vált. A közönség a 36. születésnapon is rendkívül színvonalas koncertnek örülhetett, a Madarasi-Hargita déli oldala pedig közel 15 ezer fenyőfával dúsult.

36. születésnapját ünnepelte a Fili. Harmónia a dallamban, harmóniában a várossal és az erdőkkel Fotó: Farkas Antal

Idén is többnapos rendezvénysorozattal ünnepelte születésnapját a Filiként ismert Szentegyházi Gyermekfilharmónia. A pénteken kezdődött és tegnap véget ért ünneplés kettős misszót szolgált: a zenei mellett a természeti nevelés is hangsúlyos szerepet kapott. A Szentegyházi Közbirtokossági Egyesület már tavaly is a Fili-napokra időzítette a csemeteültetést, idén azonban a Haáz Sándor karnagy által vezetett kórussal szervezték az eseményt.
– Nagyon hálásak vagyunk a Filinek és a tanár úrnak a sok támogatásért. Idén ők biztosították a mintegy 350 csemeteültetőnek az ebédjét – mondta Lőrincz Csaba, a közbirtokossági egyesület alelnöke. – Több mint 18 ezer csemetével készültünk, végül mintegy 15 ezret tudtunk elültetni. Ennek is nagyon örülünk, főként azért, mert rengeteg gyermek tartott velünk, a település városi részéből is. Nehéz volt a terep, de jócskán volt segítség – mondta az alelnök. Hozzátette: a Csíkszépvízi Magánerdészet vezetője munkásokkal és szerszámokkal segítette a civil megmozdulást.
A Fili ünnepi hangversenye egyébként pénteken örvendeztette meg a közönséget, szombat este népzene- és néptáncest gazdagította a programot. A Fili repertoárjának sajátos színfoltját képezték a svéd és finn népdalfeldolgozások, amelyekkel idén skandináv turnéra készül a kórus.

Kovács Hont Imre

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.