A döntőbe juthat ma a Sportklub

112

Öt találkozó után összesítésben 3–2-re vezet a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata az Erste Liga elődöntőjében az Újpest ellen. A 2012/2013-as szezon után juthat be a Sportklub újra a sorozat fináléjába. Ehhez hazai pályán nyerni kell.

Fotó: László F. Csaba

Hat év után juthat be újra a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata az Erste Liga döntőjébe, hiszen a sorozat elődöntőjében 3–2-re vezet az Újpest ellen. Ráadásul ezt hazai környezetben teheti meg, ami lélektani előnyt adhat. A párharcban letudott öt találkozó során a kék-fehérek fokozatosan ellenfelük fölé nőttek, sikerült jól lereagálni az ellenfél játékát, és abból előnyt meríteni. Ami nem ment az első két meccsen, azon csiszoltak, így a múlt hétvégi két hazai meccs után sikerült szerda este idegenben is nyerni.
Ami viszont a Vaclav Novak–Hozó Levente edzőpáros dolgát nehezíti, hogy a légiósok közül Panov sérülése súlyosnak bizonyult: szalagszakadás, és a szezonja befejeződött. Ugyanakkor a szerdai találkozó utolsó perceiben a csapat egyik legjobbjának, Részegh Tamásnak térdeltek bele a combjába. Kérdés, hogy tudja-e vállalni a játékot. A túloldalon a Részegh ellen elkövetett szabálytalanság miatt a liga egyik legjobb hátvédje, Varga Arnold nem fog beöltözni eltiltás miatt.
Függetlenül attól, hogy kik korcsolyáznak ki ma a jégre, előre lehet borítékolni, hogy kemény ütközet lesz. Valószínű, egyik csapat sem fogja hagyni magát és végső erejéig küzdeni fog a győzelemért. A találkozót ma 18.30 órától rendezik a Vákár Lajos Műjégpályán.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek