A csíkszeredai iskoláknál nincs sor

52

A csíkszeredai általános iskoláknál nem kell sorba álljanak a szülők, hogy beírathassák gyer­meküket az előkészítő osztályokba. Az iratkozás folyamatosan és gördülékenyen történik – hangsúlyozták az iskolaigazgatók. A megyeközpontban tizenhat előkészítő csoport indul, az osztályok 80 százalékában már beteltek a helyek, de még mindegyik általános iskola tud új diákot fogadni.

Szülő tölti ki gyermeke számára a jelentkezési ívet. Folytonosság Fotó: László Róbert
Szülő tölti ki gyermeke számára a jelentkezési ívet. Folytonosság Fotó: László Róbert

Folyamatosan fogadják a csíkszeredai általános iskolák az intézmények körzetéhez tartozó iskolaérett gyermekek szüleit. Az igazgatók szerint egyik tanintézményben sem alakultak ki hosszú sorok, a beiratkozás folyamatosan és fennakadások nélkül történik.
– Sem sorszámot nem osztunk, sem hosszú sorokat nem kell kiálljanak a szülők – állította Ferencz S. Alpár. A József Attila Általános Iskola aligazgatója szerint az iskola a következő tanévben két hagyományos előkészítő csoportot indít az intézmény „felső”, Tudor negyedi épületében, illetve egy, szintén a hagyományos oktatási módszeren alapuló osztályt és egy Step by Step csoportot az „alsó”, Miron Cristea utcai épületben.
– Mivel a Step by Step osztályokban mindig túljelentkezés van, azok a szülők, akik ebben a csoportban szeretnék tudni gyermeküket, már szeptemberben egy szándéknyilatkozatot tettek le, számukra tehát a beiratkozás már egyértelmű – részletezte az aligazgató. A József Attila Általános Iskola ősztől összesen 100 előkészítős diákot tud fogadni, jelenleg 84 a beiratkozottak száma.
Hasonló számú előkészítő osztályos diákot vár a Nagy Imre Általános Iskola, a tanintézmény két csoportot indít a Stadion utcai főépületben és egy-egy osztályt a Napraforgó, illetve a Csipike napközikben.
– A négy csoportba eddig 86-an iratkoztak. Osztályainkban a hagyományos oktatási módszereket követjük. Azok a gyermekek esetében, akik szeptemberben még nem töltik be a 6-ik életévüket, itt az iskolában és a napközikben is szakemberek mérik fel a pszichoszomatikus fejlettségüket – tudtuk meg Forró Gerda igazgatótól.
Beteltek már az előkészítő osztályban meghirdetett helyek, csupán a rajzosztályba tud még egy-két diákot fogadni a Nagy István Művészeti Iskola.
– A megszokott módon egy-egy előkészítő csoportot indítunk a továbbiakban is, mindkettő a Csiga-biga Óvodában működik majd – jelezte Kirmájer Enikő igazgató.
– Nincs sorbaállás, legfentebb két-három szülő tartózkodik egyszerre a titkárságon – közölte lapunkkal a Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatója is. A fennállásának 135. évfordulóját tavaly ünneplő tanintézmény ősszel három előkészítő osztályt indít: a 75 helyre eddig 40 tanulót írattak be a szülők.
Az előkészítő osztályokba a beiratkozás első szakasza március 18-ig tart, az iskolák március 21-én kell kifüggesszék a beíratott gyermekek listáját.

Pál Bíborka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek