csütörtök, november 26, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

A csíkszeredai Demeter Ferenc győzött

A Nest – Erdélyi Összművészeti Gyűjtőpont múlt szombaton szervezte meg az idei Országos Slam Poetry Bajnokságot Kolozsváron. A megmérettetésen 13 lelkes fiatal vett részt, közülük a csíkszeredai Demeter Ferenc bizonyult a legjobbnak. A győztes lapunk érdeklődésére kifejtette: Erdély Slam Poetry-bajnokának lenni igen felemelő érzés, de nem felejti el azt sem, hogy ez a titulus sok felelősséggel jár.

Demeter Ferenc. Példát akar mutatni

Múlt szombaton újból mikrofont ragadtak azok a fiatalok, akik a négy erdélyi városból jutottak tovább a III. Országos Slam Poetry Bajnokságra. A Nest – Erdélyi Összművészeti Gyűjtőpont által szervezett versenyen 13 fiatal vett részt, teljesítményüket szakmai zsűri értékelte. Az itt felsorakozott fiatalok korábban már bizonyítottak, hiszen a Csíkszeredában, Szé­kely­udvarhelyen, Marosvásárhelyen és Kolozsváron tartott előválogatók során 77 versenyző közül jutottak tovább a kolozsvári döntőbe. A rendezvényen Mészáros Péter és Basch Péter magyarországi országos Slam Poetry-bajnokok is jelen voltak, és vendégprodukcióval járultak hozzá az est sikeréhez.
A verseny végén a zsűri meghozta döntését: a csíkszeredai De­me­ter Ferenc bizonyult a legjobbnak. A Hargita Népe érdeklődésére a másodéves joghallgató elmondta: Erdély Slam Poetry bajnokának lenni igen felemelő érzés, de nem felejti el azt sem, hogy ez a titulus sok felelősséggel jár.
– Úgy érzem, hogy példát kell mutassak mindazoknak, akik érdeklődnek a műfaj iránt. A slam poetry a mostról szól, mindig aktuális és tabumentes, nem mellesleg pedig hihetetlenül felszabadító. Örülök, hogy én képviselhetem mindezt – nyugtázta Demeter Ferenc.
Banga Szilárd a Nest – Erdélyi Összművészeti Gyűjtőpont vezetője, slam poetry szervezője úgy fogalmazott: fontos tudatosítani a fiatalokban azt, hogy ez a műfaj az őszinteséget, a kritikát és az elfogadást közvetíti. Leszögezte: az eddigi tapasztalatok alapján az erdélyi fiatalok nyitottak minderre.
III. Országos Slam Poetry Bajnokság győztese tehát a csíkszeredai Demeter Ferenc, a második helyen Nyikó Anetta marosvásárhelyi slammer és aktivista végzett, a harmadik díjat pedig Biro Bori, a szintén marosvásárhelyi versenyző vihette magával.

Keresztes Bea

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb