A csíkiak voltak a legjobbak

Megtartották az országos bajnokságot

493

Annak ellenére, hogy feloszlás alatt áll a hazai korcsolyázók szövetsége, szombaton Csíkszeredában mégis megtartották a rövidpályás gyorskorcsolyázók országos bajnokságát. A lehetséges tíz bajnoki címből nyolcat csíkszeredai klubok sportolói nyertek, csupán két kategóriában sikerült más sportolónak megnyernie a viadalt. A váltók versenyében is a csíkiak bizonyultak a legjobbnak.

A csíkiak szerezték a legtöbb országos bajnoki címet Fotó: Kopacz Gyula

A csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpálya adott otthont a rövidpályás gyorskorcsolyázók országos bajnokságának, amely egyben a hazai versenyidény utolsó viadala is volt. Noha még két hónapja nem lehetett tudni, egyáltalán megtartják-e az országos megmérettetést, erre mégis, különleges engedéllyel sor kerülhetett.
Mint lapunk megírta, a Román Korcsolya Szövetségnél több éve konfliktus van, noha a közgyűlésnek sikerült több ízben is elnököt választania, a korábbi elnök és főtitkár nem volt hajlandó átadni törvényesen a szövetségi vezetést. Tavaly decemberben pedig úgy döntöttek a szövetséghez tartozó klubok az összehívott közgyűlésen, hogy feloszlatják a szövetséget, törlik ezt a sportminisztérium és a szövetségek regiszteréből és mint jogi személyiséget a bíróságon, majd a 2019-es évben teljesen új korcsolyaszövetséget alapítanak. A feloszlatási folyamat ugyan még nem zárult le, mi több, decemberben még arról volt szó, hogy semmilyen szakágban nem oszthat bajnoki érmeket és nem is tarthat Románia-kupát a korcsolyázók szövetsége, végül erre mégis sor kerülhetett. Lapunk a rövidpályás gyorskorcsolya országos bajnokság alatt megtudta, ahhoz, hogy ne szakadjanak meg a bajnokságok, a sportminisztérium külön engedélyével szervezték meg a szombati küzdelmeket, ugyanezen módon tartották meg korábban a műkorcsolyázók bajnokságát és Románia-kupáját is.
A rövidpályás gyorskorcsolya országos bajnokságon ötvenhat sportoló vett részt. Hargita megyéből az ISK Csíkszereda, a Csíkszeredai Sportklub és a Csíkkarcfalvi Felcsík SK versenyzői indultak a megmérettetésen, közülük nyolcan szereztek egyéniben bajnoki címet, míg a váltók versenyében csak a két csíki klub sportolói nyertek. A három megyebeli klubon kívül a Brassói Corona, a Brassói CSU, a Marosvásárhelyi Maros SK, a Galaci Dunărea és a Kolozsvári Jövő sportolói vettek részt a szombati megmérettetésen.

Eredmények
Ifjúsági F: lányok: 1. Petres Hanna Pálma (ISK Csíkszereda), 2. Karda Jácinta, 3. Páll Briggita (mindketten Felcsík SK), …5. Gere Cynthia (ISK Csíkszereda); fiúk: 1. Imreh Edwárd (ISK Csíkszereda).
Ifjúsági E: lányok: 1. László Judit Sára, 2. Madarász Tímea, 3. Ferencz Vivien, 4. Márton Henrietta (mind ISK Csíkszereda), 5. Vízi Hanga (Felcsík SK); fiúk: 1. Dobos Péter, 2. Karda Kristóf (mindketten Felcsík SK).
Ifjúsági D: lányok: 1. Gál Sarolta, 2. Farkas Bíborka, 3. Barta Nóra (mind ISK Csíkszereda), 4. Pál Bernadett (Felcsík SK), 5. Kótai Nóra (ISK Csíkszereda); fiúk: 1. Antal Apor (Felcsík SK), 2. Sălceanu Paul Codrin (ISK Csíkszereda).
Ifjúsági C: fiúk: 1. Dobos Ádám (Felcsík SK).
Ifjúsági B: lányok: 1. Albert Katalin, 2. Pongrácz-Vákár Kriszta (mindketten ISK Csíkszereda); fiúk: 1. Csillag József-Csongor (ISK Csíkszereda).
Ifjúsági A: lányok: 1. Albert Júlia (ISK Csíkszereda); fiúk: 1. Nedelea Cosmin (Brassói Corona).
Felnőttek: nők: 1. Balázs Tünde) Brassói CSU); férfiak: 1. Timár Ádám (Csíkszerdai Sportklub).
Felnőttek, összetett (ifjúsági B+ifjúsági A+felnőttek): nők: 1. Albert Júlia, 2. Albert Katalin, 3. Balázs Tünde, 4. Pongrácz-Vákár Kriszta; férfiak: 1. Nedelea Cosmin, 2. Timár Ádám, 3. Csillag József-Csongor.
Ifjúsági D-E-F váltók: lányok: 1. ISK Csíkszereda I. 2. ISK Csíkszereda II., 3. ISK Csíkszereda III., 3. Felcsík SK; fiúk: 1. Felcsík SK.
Ifjúsági A-B-C váltók: lányok: 1. ISK Csíkszereda.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek