hétfő, november 30, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

A csíkiak számára eldőlt az alapszakasz: Vereség az éllovastól

Vereséget szenvedett a férfikosárlabda országos bajnokság alapszakaszának utolsó előtti fordulójában a B csoport éllovasától a VSK Csíkszereda. A szombati találkozót követően eldőlt, hogy a szezon eleji célkitűzést már nem tudja teljesíteni a csapat. A csíkiak a Kék csoportban küzdenek majd a középszakaszban, a B csoport 5–8. helyezettje továbbviszi az egymás elleni mérkőzéseinek eredményeit. És épp emiatt lesz tétje az alapszakasz utolsó fordulójában a Focşani – Csíkszereda találkozónak.

Az első negyedben a VSK Csíkszereda tartani tudta a lépést                                    Fotó: László F. Csaba / archív

Noha az első negyedben remekült helytállt a VSK Csíkszereda, a csapatnak nem sikerült a bravúr a B csoport éllovasa ellen a hazai férfikosárlabda-bajnokság alapszakaszának utolsó előtti fordulójában. A Sepsiszentgyörgyön tartott szombati találkozón a CSO Voluntari húszpontos különbséggel győzte le Lászlófy Botond csapatát.
A csíkiak számára jól indult ugyan a meccs, a második támadást követően két szabaddobáshoz jutottak, amelyet Mac Gregor értékesített is, ám az ellenfél zsinórban háromszor is betalált a gyűrűbe, átvéve ezzel a vezetést. Lászlófy Botond csapata nem adta fel a harcot a listavezetővel szemben, előbb szépített, majd újra megfordította kétszer is az állást másfél percen belül, így az első játékrész felénél 10:10 volt az állás. Ám ezt követően a vendégeké volt a főszerep, a csíkiak száz másodpercig nem szereztek pontot, míg a Voluntari ez alatt tizenegyet dobott, így eléggé magabiztossá vált az előnyük, noha a negyed végére a VSK nyolcra csökkentette hátrányát. A második játékrészben hat és nyolc pont között ingott a vendégek előnye, ám a negyed felére tizenegy lett a két csapat közötti különbség, amely aztán tizennyolcra nőtt a nagyszünetre.
A pihenőt követően is folyamatosan tudták növelni a vendégek az előnyüket, amely a harmadik negyed végére elérte a harminchármat, így az utolsó játékrészre a CSO Voluntari már nem hajtotta túl magát, így az utolsó játékrészben a csíkiaknak is sikerült több támadást befejezniük pontszerzéssel, és tizenhárommal faragva a hátrányukat, végül húszpontos különbséggel vesztették el az éllovas elleni mérkőzést.
– Az alapszakasz során kiemelkedett a B csapatból a CSO Voluntari, így nekünk a tisztes helytállás volt a fő célunk a meccsen. Az első negyedben tartani tudtuk ellenfelünkkel a lépést, mi több, a második negyed sem sikerült rosszul, csupán az utolsó három percben volt egy rövidzárlatunk, ami azt jelentette, hogy nem mínusz kilencről, hanem mínusz 18-ról kezdtük a meccs második felét. A harmadik negyedben is hasonló volt a forgatókönyv, egy újabb rövidzárlatunkat jól használta ki az ellenfél, az utolsó játékrészben pedig remekül ment a támadásunk és a védekezésben is helytálltunk, így faragni tudtuk hátrányunkat – nyilatkozta lapunknak Lászlófy Botond, a VSK Csíkszereda edzője.
Az alapszakasz utolsó fordulóját a hétvégén rendezik, ezt követően rajtol majd a középszakasz, ahol a csíkiak a Kék csoportban küzdenek majd a Máramarossziget és Târgu Jiu csapatával, a negyedik gárda Konstanca vagy Focșani lesz. A csapatok az egymás elleni eredményeket továbbviszik a középszakaszra.

Eredmények
B csoport, 13. forduló: VSK Csíkszereda – CSO Voluntari 70:90 (17:25, 16:26, 14:29, 23:10). A csíki pontszerzők: Diawara 25 (2 x 3), Lufile 18 (1 x 3), Magusar 11 (1 x 3), Mac Gregor 10 (2 x 3), Movileanu 3, Cergic 3 (1 x 3). Konstancai ABC–VSK Medgyes 64:88, VSK Galac – VSK Focșani 99:94. A VSK Târgu Jiu – VSK Máramarossziget mérkőzést ma 17 órától játsszák.
A B csoport állása: 1. Voluntari 25 pont (12/1), 2. Galac 24 p. (11/2), 3. Medgyes 23 p. (10/3), 4. Konstanca 18 p. (5/8), 5. Focșani 17 p. (5/8), 6. VSK Csíkszereda 16 p. (3/10), 7. Târgu Jiu 15 p. (3/9), 8. Máramarossziget 14 p. (2/10).
Az alapszakasz utolsó – 14. – fordulójának műsora: péntek: Máramarossziget – Konstanca (18); szombat: Focșani – Csíkszereda (17), Voluntari – Târgu Jiu (17), Medgyes – Galac (17).

Kopacz Gyula

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb