2021. június 12, szombat.
Hirdetéscustom_html_banner1

A csíkiak számára eldőlt az alapszakasz: Vereség az éllovastól

Vereséget szenvedett a férfikosárlabda országos bajnokság alapszakaszának utolsó előtti fordulójában a B csoport éllovasától a VSK Csíkszereda. A szombati találkozót követően eldőlt, hogy a szezon eleji célkitűzést már nem tudja teljesíteni a csapat. A csíkiak a Kék csoportban küzdenek majd a középszakaszban, a B csoport 5–8. helyezettje továbbviszi az egymás elleni mérkőzéseinek eredményeit. És épp emiatt lesz tétje az alapszakasz utolsó fordulójában a Focşani – Csíkszereda találkozónak.

Az első negyedben a VSK Csíkszereda tartani tudta a lépést                                    Fotó: László F. Csaba / archív

Noha az első negyedben remekült helytállt a VSK Csíkszereda, a csapatnak nem sikerült a bravúr a B csoport éllovasa ellen a hazai férfikosárlabda-bajnokság alapszakaszának utolsó előtti fordulójában. A Sepsiszentgyörgyön tartott szombati találkozón a CSO Voluntari húszpontos különbséggel győzte le Lászlófy Botond csapatát.
A csíkiak számára jól indult ugyan a meccs, a második támadást követően két szabaddobáshoz jutottak, amelyet Mac Gregor értékesített is, ám az ellenfél zsinórban háromszor is betalált a gyűrűbe, átvéve ezzel a vezetést. Lászlófy Botond csapata nem adta fel a harcot a listavezetővel szemben, előbb szépített, majd újra megfordította kétszer is az állást másfél percen belül, így az első játékrész felénél 10:10 volt az állás. Ám ezt követően a vendégeké volt a főszerep, a csíkiak száz másodpercig nem szereztek pontot, míg a Voluntari ez alatt tizenegyet dobott, így eléggé magabiztossá vált az előnyük, noha a negyed végére a VSK nyolcra csökkentette hátrányát. A második játékrészben hat és nyolc pont között ingott a vendégek előnye, ám a negyed felére tizenegy lett a két csapat közötti különbség, amely aztán tizennyolcra nőtt a nagyszünetre.
A pihenőt követően is folyamatosan tudták növelni a vendégek az előnyüket, amely a harmadik negyed végére elérte a harminchármat, így az utolsó játékrészre a CSO Voluntari már nem hajtotta túl magát, így az utolsó játékrészben a csíkiaknak is sikerült több támadást befejezniük pontszerzéssel, és tizenhárommal faragva a hátrányukat, végül húszpontos különbséggel vesztették el az éllovas elleni mérkőzést.
– Az alapszakasz során kiemelkedett a B csapatból a CSO Voluntari, így nekünk a tisztes helytállás volt a fő célunk a meccsen. Az első negyedben tartani tudtuk ellenfelünkkel a lépést, mi több, a második negyed sem sikerült rosszul, csupán az utolsó három percben volt egy rövidzárlatunk, ami azt jelentette, hogy nem mínusz kilencről, hanem mínusz 18-ról kezdtük a meccs második felét. A harmadik negyedben is hasonló volt a forgatókönyv, egy újabb rövidzárlatunkat jól használta ki az ellenfél, az utolsó játékrészben pedig remekül ment a támadásunk és a védekezésben is helytálltunk, így faragni tudtuk hátrányunkat – nyilatkozta lapunknak Lászlófy Botond, a VSK Csíkszereda edzője.
Az alapszakasz utolsó fordulóját a hétvégén rendezik, ezt követően rajtol majd a középszakasz, ahol a csíkiak a Kék csoportban küzdenek majd a Máramarossziget és Târgu Jiu csapatával, a negyedik gárda Konstanca vagy Focșani lesz. A csapatok az egymás elleni eredményeket továbbviszik a középszakaszra.

Eredmények
B csoport, 13. forduló: VSK Csíkszereda – CSO Voluntari 70:90 (17:25, 16:26, 14:29, 23:10). A csíki pontszerzők: Diawara 25 (2 x 3), Lufile 18 (1 x 3), Magusar 11 (1 x 3), Mac Gregor 10 (2 x 3), Movileanu 3, Cergic 3 (1 x 3). Konstancai ABC–VSK Medgyes 64:88, VSK Galac – VSK Focșani 99:94. A VSK Târgu Jiu – VSK Máramarossziget mérkőzést ma 17 órától játsszák.
A B csoport állása: 1. Voluntari 25 pont (12/1), 2. Galac 24 p. (11/2), 3. Medgyes 23 p. (10/3), 4. Konstanca 18 p. (5/8), 5. Focșani 17 p. (5/8), 6. VSK Csíkszereda 16 p. (3/10), 7. Târgu Jiu 15 p. (3/9), 8. Máramarossziget 14 p. (2/10).
Az alapszakasz utolsó – 14. – fordulójának műsora: péntek: Máramarossziget – Konstanca (18); szombat: Focșani – Csíkszereda (17), Voluntari – Târgu Jiu (17), Medgyes – Galac (17).

Kopacz Gyula

Kapcsolódó cikkek:

Tizenöt megyében van árvízveszély a hétvégén

HN-információ Az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet az ország 15 megyéjére adott ki első fokú árvízriasztást. A riasztás hétfő délig van érvényben. A szombat délutántól...

A kormány azonnali lemondását követeli az AUR

A kormány azonnali lemondását követeli a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR), amely szerint az országos helyreállítási terv kapcsán jelzett rendellenességek a kabinet alkalmatlanságát bizonyítják. Az...

Egy gyergyói kutyamenhely segítséget kér

Bár gyakran láthatjuk, hogy napjainkban nem megfelelőképpen bánnak az állatokkal, bőven van példa arra környékünkön is, hogy egyesek akár egész életüket feláldozzák értük. A...

Legfrissebb