A Csíki Kamarazenekar Déván és Szászvárosban

12

Az idei évadban második alkalommal járta meg magát Dél-Erdélyben a Csíki Kamarazenekar. Január 29-én két helyszínen, a dévai Téglás Gábor Elméleti Líceumban, illetve a szászvárosi Dr. Aurel Vlad Gimnáziumban tartottak emlékezetes koncertet.
A két városban ismét nagy szeretettel és érdeklődéssel fogadták az együttest. Ezúttal a velencei hegedűs, Antonio Vivaldi két szívesen hallgatott remekét, az Ősz és a Tél alcímeket viselő két hegedűversenyét vitték el a két város iskoláiba. A hegedűszólót a Nagy István Művészeti Szakközépiskola tanára, Péter Ernő játszotta. Összefogott, szép játékukat nagy érdeklődéssel hallgatták az iskolás gyerekek, akikhez mindkét helyszínen kintről bejövő további felnőtt hallgatók csatlakoztak.
Bár mindkét város messze van tőlünk, mégis értékes ez a kapcsolat, hiszen a két várost elkerülik a klasszikus zenei események. Egy-egy ilyen hangverseny tényleg ünnepszámba megy ott. Egy idős úriember bevallása szerint először hallott Déván ilyen muzsikát. Másik megható pillanat volt Szászvárosban, amikor a hangverseny végén egy ötödikes kislány egy szép festményt adott át az együttesnek, amely az őszt és a telet egy képen ábrázolja (lásd a mellékelt képen).

Szabó András

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek