A csendőrség 2017-ben végzett munkája – Kevesebb kihágás

127

Évértékelőt tartott pénteken a Hargita Megyei Csendőr-felügyelőség parancsnoka, Dan Iamandi. A megyeháza amfiteátrumában zajló eseményen a megye csendőreinek többsége jelen volt, a hallgatóságot pedig a 2017-ben végzett munkájuk eredményeiről tájékoztatták.

Nőtt a bizalom. Kétszer annyian fordultak hozzájuk Fotó: Márk Boglárka

Az éves beszámolót figyelemmel kísérte Andrei Jean-Adrian prefektus, valamint több más intézmény vezetője is. Kiderült, hogy az elmúlt évben a Hargita megyei csendőrök 630 eseményen vettek részt, míg tavalyelőtt 813-on.
8443 alkalommal közrend fenntartását célzó bevetésen vettek részt, 2016-ban 8617 ilyen eset volt. 98 alkalommal a rend helyreállítását végezték, 1122 esetben épületek és különleges járművek védelmét látták el, továbbá 536 bevetésük más rendfenntartó egységekkel közösen zajlott. Egy év leforgása alatt 66 kihágást állapítottak meg, amelyet 57-en követtek el. Ezen személyek számára 352 450 lej értékben szabtak ki bírságot.
A Hargita megyei csendőrségnél tavaly hat alkalommal hirdettek meg új állásokat, egy tisztet és 16 altisztet alkalmaztak. Az év végén az munkahelyek 90,21 százaléka volt elfoglalva, és az ott dolgozók átlagéletkora 39 év.
A csendőrség beszámolója szerint tavaly nem történt súlyos csendháborítás egyetlen tömegrendezvényen sem, azonban figyelemreméltó adat, hogy a 112 sürgősségi hívószámon 98 alkalommal riasztották őket, ez 42-vel több, mint 2016-ban.
Dan Iamandi külön kiemelte annak jelentőségét, hogy a turisták által sűrűn látogatott Hargitafürdőn, Borszéken, Tusnádfürdőn és a Gyilkos-tónál hegyi csendőrségek, míg Parajdon fürdőtelepi csendőrség működik. Az alakulatok léte és munkája több alkalommal is hasznosnak bizonyult.

Márk Boglárka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek