A Corona kétszer örülhetett

883

Meglepetéssel indult és azzal is ért véget a hétvégén megtartott Jégkorong Erdély-kupa második kiírása. Az U12-es korosztályban megvédte címét a Corona, az U14-esek között ez nem sikerült az ISK Gyergyószentmiklósnak, mi több, a Cenk alatti város csapata ebben a korcsoportban is megnyerte a Jégkorong Erdély-kupát.

Mindkét korosztályban a Corona nyerte a Jégkorong Erdély-kupát Fotó: Veres nándor

Címet védett, ugyanakkor duplázott a Brassói Co­rona a második alkalommal megtartott Jégkorong Erdély-kupán. A Hargita Megyei Jégkorong Egyesület szervezésében és a Csíkszereda Megyei Jogú Város önkormányzatának támogatásával tartott sorozatban a Cenk alatti város csapatai nem találtak legyőzőre. A II. Jégkorong Erdély-kupa U12-es és U14-es korosztályának négyes döntő tornáját a hétvégén a Vákár Lajos Műjégpályán tartották. Második éve szezonnyitónak számít a kupaküzdelem, hiszen a héten a csapatok már a Jégkorong Erdély Ligában kezdik el a küzdelmeket.
Pénteken és szombaton az U12-es csapatok léptek jégre a Jégkorong Erdély-kupa döntő tornáján, amely rögtön egy meglepetéssel kezdődött. A nyáron alaposan megerősödött Brassói Corona a vártnál könnyebben győzte le a Felcsík SK csapatát, este pedig egy ennél nagyobb meglepetésnek is tanúi lehetett a mintegy százfős közönség. Az ISK Csíkszeredát az esélyesek között tartották számon az ellenfelek, a jégen viszont az történt, amit a Viitorul-Olimpia akart, így a fővárosi és a ploiești-i klubok közös gárdája nagyarányú győzelmet aratott a Moldován Ervin által edzett csapat fölött. Szombat délelőtt a kisdöntőben a Felcsík SK magabiztosan nyert az ISK Csíkszereda ellen, míg a döntőben a Corona valósággal lemosta a pályáról a Viitorul-Olimpia gárdáját, így a Cenk alattiak megvédték címüket.
Szombat délután az U14-es korosztályban is elkezdődött a négyes döntő. Az első találkozón a címvédő ISK Gyergyószentmiklós magabiztosan győzte le az Olimpia-Viitorult, és hogy ez a nap se teljen el meglepetés nélkül, arról a Corona és az ISK Csíkszereda gondoskodott. A Cenk alattiak a nyáron Csíkszeredából erősítettek, Elekes Levente csatlakozott Kovács Lászlóhoz a kispadon, és néhány játékost is átcsábítottak a brassóiak a csíkiaktól. Az alaposan megerősödött Corona pedig nem bízott semmit a véletlenre, Elekes Levente ezúttal a Cenk alattiak kispadján győzte le a tavaly még általa edzett csapatot és jutott a fináléba.
Tegnap délelőtt a harmadik helyért nagyot küzdött az ISK Csíkszereda és a Viitorul-Olimpia, az izgalmas és szoros találkozón végül a csíkiak nyertek. A döntő viszont korántsem volt izgalmas, a Corona könnyedén győzte le a címvédő ISK Gyergyószentmiklóst, így az U12-esek után az U14-es korosztályban is a Cenk alatti csapathoz került a II. Jégkorong Erdély-kupa.

Remek felkészülés
A részt vevő csapatok edzői elismerték, a szezon előtt megtartott Jégkorong Erdély-kupa-sorozat egy jó felmérési lehetőség volt a gárdák számára a héten rajtoló pontvadászat előtt. A selejtezők során a csapatok két-két találkozót játszottak, a négyes döntőbe jutott gárdák pedig ennek dupláját.
– Sikerült felmérnünk, hogy hol is állunk a tavalyhoz, illetve a többi csapathoz képest – nyilatkozta Molnár Szabolcs, az ISK Gyergyószentmiklós edzője. A szakember hozzátette, szerették volna idén is megnyerni a kupát. – Sajnos, nem sikerült a címvédés, ennek ellenére elégedett voltam a csapatom játékával – tette hozzá a gyergyószentmiklósiak edzője.
A brassóiak elégedetten távoztak Csíkszeredából. – A látottak alapján elmondhatom, nagyon erős csapatunk van U12 és U14-ben is. A fiúk remekül teljesítettek a hétvégén, örülünk, hogy mindkét korosztályban sikerült megnyernünk a Jégkorong Erdély-kupát – mondta a torna végén Kovács László, a Corona edzője.

Eredmények
U12. Elődöntők: Corona – Fel­csík SK 7–1, ISK Csíkszereda – Vi­ito­rul-Olimpia 4–11. Kisdöntő: ISK­ Csíkszereda – Felcsík SK 0–6. Döntő: Viitorul-Olimpia – Corona 0–18.
U14. Elődöntők: ISK Gyergyó­szent­miklós – Viitorul-Olimpia 6–0, Corona – ISK Csíkszereda 7–3. Kisdöntő: Viitorul-Olimpia – ISK Csíkszereda 6–8. Döntő: ISK Gyer­gyószentmiklós – Corona 1–6.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek