A címvédővel találkozik a Sportklub

57

A hatodik mérkőzések után lezárta a jégkorong Erste Liga negyeddöntő párharcait a MAC Budapest, illetve a Brassói Corona, és vasárnap délelőtt máris kialakultak az elődöntő párosításai. A söpréssel elődöntőbe jutó Csíkszeredai Sportklub a szintén tökéletes teljesítményt nyújtó és egyben címvédő DVTK Jegesmedvéket kapta ellenfélül.

Nem lesz hétmeccses párharc a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjében, miután szombat este mind a MAC Budapest, mind a Brassói Corona behúzta a hatodik meccset, és mindkét alakulat összesítésben 4–2 arányban lépett túl ellenfelén. A MAC csütörtökön és szombaton is simán fektette két vállra a Ferencvárosi TC-t, ellenben a Brassói Coronával, amely az Újpest vendégeként hosszabbítás után, majd hazai környezetben a rendes játékidőben nyert.
Vasárnap délelőtt pedig máris ellenfelet választott magának az alapszakaszgyőztes MAC Budapest, amely a Brassót választotta, így a másik ágon DVTK Jegesmedvék – Csíkszeredai Sportklub párharc lesz.
A DVTK az alapszakasz során egy pontot sem hullajtott el a Sportklubbal szemben, minden mérkőzését behúzta. A hazaiakon mondhatni esélyt sem adott a Spotklubnak, míg Csíkszeredában kétszer is megszenvedett a három pontért.
A párosítás kialakulása után Hozó Leventét, a Csíkszeredai Sportklub másodedzőjét kérdeztük az ellenfélről, hogy miként látja a párosítást és az esélyeket.
– Nem ért váratlanul, hogy a Miskolccal kell játszanunk az elődöntőben. Az alapszakasz során sok sikerélményünk nem volt velük szemben, de ezúttal is szeretném kiemelni, hogy a rájátszás egy teljesen más műfaj. Tisztában vagyunk azzal, hogy a DVTK nagyon kemény ellenfél, de úgy érzem, hogy a Dunaújváros kiütésével jeleztük, hogy mi is jó csapatot alkotunk. Előzetesen az elődöntőt, döntőt céloztuk meg. Az első lépés megvolt, és amennyiben ugyanolyan fegyelmezetten tudunk játszani, miként tettük azt a negyeddöntőben, akkor minden esélyünk megvan a továbblépésre – fogalmazott Hozó Levente, a Sportklub másodedzője.
A miskolci oldalról Nagy Ádám csapatmenedzser nyilatkozott, akinek elmondása szerint ők is a Sportklubot számították ellenfélül, és úgy is készültek. „Nem gondoljuk, hogy könnyű lesz a párharc, remek csapat a Csíkszereda. A hétvégi hazai meccseknek köszönhetően bízunk benne, hogy telt ház lesz minden miskolci mérkőzésen is” – zárta mondanivalóját.

[box type=”shadow” ]

Az elődöntő műsora:

március 7–8.: MAC Budapest – Brassói Corona (20, illetve 21 óra)
március 9–10.: DVTK Jegesmedvék – Csíkszeredai Sportklub (19.30)
március 11–12.: Brassói Corona – MAC Budapest (18.30)
március 13–14.: Csíkszeredai Sportklub – DVTK Jegesmedvék (19)[/box]

Darvas Attila

A cikk a Hargita Népe március 5-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek