A címvédőt kapta az FK

Nem volt kegyes a sors

36

Kisorsolták a labdarúgó Románia-kupa negyeddöntőinek párosításait, amelyben érdekelt volt a harmadik ligás FK Csíkszereda is. A Valentin Suciu dirigálta csíki csapat a címvédő CSU Craiovát kapta ellenfélül. A másik talpon álló székelyföldi alakulat, a Sepsi OSK a bajnokságot jelenleg vezető Kolozsvári CFR-t kapta. Öröm az ürömben, hogy mindkét csapat hazai pályán játszhat.

Példátlan sorshúzásra került sor a labdarúgó Románia-kupában, a negyeddöntő párosítása előtt két székelyföldi csapat neve szerepelt az urnákban. Az egyik a legutóbbi körben hatalmas bravúrt – a Bukaresti Dinamót ütötték ki – végrehajtó FK Csíkszereda volt, míg a másik a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK. Itt már nincsenek könnyű ellenfelek, és ez hatványozottan igaz volt az FK Csíkszeredára, mint egyetlen harmadik ligás csapat az első ligások között. Ennek megfelelően mindenki ellen hátrányos helyzetből indult volna a csapat. A sors viszont úgy hozta, hogy az FK Csíkszereda a sorozat címvédőjét és a bajnokság jelenlegi harmadik helyezettjét, a CSU Craiovát kapta ellenfélül. A Sepsi OSK-nak sem lesz könnyű dolga, hiszen a bajnoki címvédőt és a bajnokságot jelenleg is vezető Kolozsvári CFR-vel kell megküzdjön az elődöntőbe jutásért.
A párharcok egy mérkőzésen dőlnek el, amelyeket február 26–28. között rendeznek. Mind az FK, mind az OSK rendezője lesz a negyeddöntőnek.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek