péntek, november 27, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

A címvédő otthonában kezd a GYHK

A Vasas brassói vendégjátéka vezeti fel a jégkorong Erste Liga 2019/2020-as idényét, hogy rögtön a nap következő összecsapásán a Gyergyói HK a címvédő Ferencváros-Telekom pesterzsébeti otthonában lépjen jégre. Izgalmas bajnoki idény elé nézünk.

A Gyergyói HK a Ferencváros otthonában kell bizonyítson Fotó: GYHK / Facebook

Véget ért a nyári felkészülés, lejártak a felkészülési mérkőzések, és a mai naptól kezdve élesbe fordul a jégkorong Erste Liga csapatainak küzdelme. A bajnokság első meccsét Brassóban rendezik 18.30-tól, ahol a Vasas vendégeskedik, míg a Gyergyói HK a Ferencváros otthonában kell bizonyítson fél órára rá. A Csíkszeredai Sportklub szombaton lép jégre, míg legkésőbb a Debreceni DEAC lép jégre vasárnap este.

Vegyes légiósvonal
Sokan kíváncsiak arra, hogy elmúlt évek bevett szokásaival szakítva, az orosz vonalat félig lecserélve, a teljesen más hokikultúrával rendelkező kanadait előtérbe nyomó tavalyi ezüstérmes Csíkszeredai Sportklub hogyan fog érvényesülni. A tavalyi orosz légiósok közül a télen román állampolgárságot is szerző Taratukhin és Belovon maradt, újonnan érkezett a fehérorosz kapus Szamankov, illetve az orosz hátvéd Kuljas. A fennmaradó légiósok kanadaiak, és mindegyikük a támadó alakzatban vethető be: Pelley, Shalla, Brophey és McLean. Utóbbit viszont a felkészülési időszakban is ritkán láthatta csíki közönség.
A legnagyobb változás a kispadon történt, ahová Jason Morgant igazolta le a Sportklub. Vélhetően teljesen más mentalitású csapat formálódik a keze között, mint az elmúlt években, kiindulva a miskolci, a debreceni és a dunaújvárosi munkájából. Várhatóan ebben az esztendőben nem lesz három edző a kék-fehérek kispadján, mint volt a legutóbbi idényben.
A hazai keretből Onodi Ottó, Részegh Tamás és Antal Zsombor távozott, illetve Radim Valchar sorsa igencsak kérdéses, bár a közösségi médiában lezajlott háborúból ítélve nem sok remény van arra, hogy a vezetőség és a sportoló között megállapodás születne.
A Sportklub kerete adott, a hazai mag erős maradt, a légiósok pedig ezúttal is remek múlttal rendelkeznek. A vezetőedző dolga most az, hogy a különböző stílusokat egybecsiszolja.

Maradt a svéd vonal a GYHK-nál
Mikael Tisellt a nyáron Leif Strömberg váltotta a Gyergyói HK kispadján, ami azt jelenti, hogy a skandináv vonal mellett maradtak a piros-fehérek. A skandináv edzőhöz viszont svéd játékos csatlakozott Andreas Valdix révén. A többiek rendre más nemzetiségűek, ám a tavalyi keretből Bocek, Pesztunov és Vorobjov maradt. Hozzájuk csatlakozott az igencsak ponterős Tendler, Galacról a remek kezű Zagidulin, a jó lövőerővel rendelkező Lescovs, illetve két honosított sportoló, Phil Buschbacher, illetve Tyimur Raszulov, míg a kapuban a kanadai Cooke az első számú sportoló, Ruczuj Gellért előtt.
Ebből a sokszínű csapatból kell a svéd szakembernek csapatot kovácsolnia, persze nem megfeledkezve a hazai magról, amely gyakorlatilag egyben maradt a tavalyhoz képest, sőt három új is érkezett. A Sportklubtól Antal, a Steauától Creanga, illetve a hátsó alakzatot erősíteni Csíki Zoltánt igazolták le.
Hogy mire képes a GYHK, azt már a Gyilkos-tó kupán bizonyította, amikor a döntő meccsen három góllal legyőzte a Sportklubot. Igaz, a felkészülési meccsekből nem igazán lehet kiindulni.

Az ellenfelek
Minden csapat komolyan erő­sített a nyári időszakban, és ez igaz a román bajnokságban is kemény ellenfélnek bizonyuló címvédő Brassói Coronára is. A teljes lé­gióskontingens-csere mellett új vezetőedző van, akinek a dolgát könnyítette, hogy ismeri a csapatot, továbbá senki nem ment el a keretből Mihály Árpádot leszámítva. A Ferencváros és az Újpest tovább erősödött a tavalyhoz képest, míg az Acélbikáknál is egyfajta újjáépítkezés zajlik és remek keretet raktak össze. Nem elhanyagolandó ugyanakkor a Fehérvári Titánok játékereje sem, míg a tavalyi két újonc, a Schiller-Vasas SC és a Hokiklub Budapest a tanulóév után biztosan kellemetlen ellenfelek lesznek mindenki számára.

Az Erste Liga hétvégi műsora

Péntek: Brassói Corona – Schiller-Vasas SC (18.30), Ferencváros-Telekom – Gyergyói HK (19), Újpest – Hokiklub Budapest (19), Fehérvári Titánok – Dunaújvárosi Acélbikák (19.30).
Szombat: Csíkszeredai Sportklub – Schiller-Vasas SC (18.30).
Vasárnap: Dunaújvárosi Acélbikák – Gyergyói HK (18), Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona (18.30), Debreceni DEAC – Fehérvári Titánok (19.30).
Hétfő: Újpest – Ferencváros-Telekom (19), Debreceni DEAC – Gyergyói HK (19.30).

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb