2021, január 26, kedd.
custom_html_banner1

A címvédő is elődöntős

Nem kegyelmezett a címvédő DVTK Jegesmedvék alakulata a Fehérvári Titánoknak a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjében, és esélyeshez méltón söpréssel jutott a sorozat elődöntőjébe. A Csíkszeredai Sportklub és a DVTK után így már csak két kérdőjel maradt.

Míg a Csíkszeredai Sportklub jégkorongozói a vasárnap megnyert Erste Liga-negyeddöntő fáradalmait pihenik – két nap szabadot kaptak –, addig a többi alakulat még versenyben van.
A negyeddöntő párharcait viszont a tegnap este a címvédő DVTK Jegesmedvék is lezárta. A miskolci alakulat hazai pályán előbb 4–0-ra, majd 7–1-re verte a Fehérvári Titánokat, hogy idegenben is behúzza az előzetesen is kötelezőnek vélt győzelmeket. Ezzel pedig a Csíkszeredai Sportklub után ők is bejutottak a sorozat elődöntőjébe.
A Brassói Corona – Újpest párharc összesítésben 2–2-re áll. Miután az Újpest a hazai páros meccs után elveszítette pályaelőnyét, azt Brassóban sikerült visszavenni. A párharc ötödik meccsét holnap 19 órától rendezik Budapesten, míg a hatodikat Brassóban szombaton 18.30-tól. Az esetleges hetedik meccs időpontja még nem ismert.
A negyeddöntő meglepetés párosítása a Ferencváros – MAC Budapest, ahol a felek keményen gyötrik egymást, sőt hétfőn a Fradi átvette a vezetést 2–1 arányban. A tegnap esti harmadik mérkőzés viszont hosszabbítást hozott, amely lapzárta után ért véget.

Tárgyalnak az elődöntőről
A román jégkorongbajnokság az elődöntő párharcaival kellene folytatódjon. A három nyert meccsig tartó párharcokban a Brassói Corona a Gyergyószentmiklósi Progymmal kell megküzdjön, míg a másik ágon a Csíkszeredai Sportklub a Bukaresti Steauával. A szakszövetség eredetileg március 7., 9. és 11-re írta ki az első három meccs időpontját, de ezek ütköznek az Erste Liga elődöntő időpontjaival. A Sportklubot pedig ez hatványozottan érinti, míg Brassó esetében nem lehet tudni, hogy mi lesz. A Sportklub viszont tárgyalt a Steauával, hogy a hétvégén legyenek túl a meccseken, de egyelőre hivatalos információ nem érkezett.

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

14,355RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb