A Cenk alá kerültek a pontok

56

Erdélyi rangadót rendeztek hétfő este Csíkszeredában, hiszen a Sportklub a Brassói Coronát fogadta. Az összecsapás mind a jégkorong MOL Ligába, mind a román bajnoki pontvadászatba beleszámított. Így mondhatni hatpontos meccset bukott a hazai együttes, amelynek ezúttal semmi nem jött össze. Igaz, ezért keményen megdolgoztak a vendégek, akik nem érdemtelenül vitték el a három pontot.

Csúsztak-másztak a csíki hokisok Brassó ellen, de nem ment a játék Fotó: László Róbert
Csúsztak-másztak a csíki hokisok Brassó ellen, de nem ment a játék Fotó: László Róbert

Hatpontos összecsapást bukott el a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata a Brassói Coronával szemben hétfő este. Hatpontos, ugyanis a találkozó MOL Liga- és egyben román bajnoki mérkőzés is volt.
A mérkőzést amúgy nagy elánnal kezdték a felek, és egy oda-vissza helyzetekkel teli első harmadot láthatott a nagyérdemű. Ami szemmel látható volt már az első perctől kezdve, hogy a hazaiak a kulcsfontosságú pillanatokban rendre rossz döntéseket hoztak, míg a vendégek azon nyomban, hogy átlépték a kék vonalat, minden szögből tüzeltek és keményen beleálltak a párharcokba. A harmad végén pedig gólt is szereztek Fodor révén, miután Nagy lövése lecsorgott Ruczujról. Gergely játékvezető viszont elkapkodva belefújt sípjába, mikor lejött a pakk a hálóőrről, mindenki legnagyobb örömére, így érvénytelenítette azt.
A második húsz perc elején a csapatok az előnyös és a hátrányos játékokat gyakorolhatták. Egy hazai előny végén pedig Tambijevs a vasat kapta el. Egyenlő létszám mellett a 28. perc meghozta az első gólt. Fodor kapu mögül visszatett pakkját Nagy Csaba helyezte a hálóba. A kék-fehérek játéka kapkodóvá vált, és bár adódtak lehetőségeik, azokat rendre nem tudták megfelelően megoldani. Igaz, a túloldalon is maradtak ki további lehetőségek a legnagyobbat Molnár Zsolt hagyta ki.
Mindenki abban reménykedett a szünetben, hogy Oktyabrjov mesternek sikerül a fejekben rendet rakni az utolsó felvonásra, de nem így történt, hiszen rögtön Ruczuj kellett bemutasson egy bravúrt. Igaz, Konyajev azonnal egy ziccerrel válaszolt. A 44. percben viszont mindenki egyszerre szusszant fel Tranca kapuvasa után. A találkozó kulcspillanata a 48. percben jött el. Előbb sima fórban Antal hagyott ki két ziccert, majd következett egy másfél percig tartó kettős előny. Ezzel viszont érthetetlen módon semmit nem tudtak kezdeni Tambijevsék. Nyomott a Sportklub, de hiába minden. Salló kapuvasa is azt bizonyította, hogy ma a góllövés nem fog menni. Az utolsó percre Ruczuj lekorcsolyázott, ám ez sem segített. Sőt az utolsó másodpercben Mihály Árpád passzolt az üres kapuba, lezárva a mérkőzést.
A vendégek teljesen megérdemelten húzták be a három pontot egy pontatlanul és a helyzeteivel rosszul sáfárkodó csíki csapattal szemben.

Eredmény
MOL Liga, román bajnoki: Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona 0–2 (0–0, 0–1, 0–1)
/ Nagy Cs. (28.), Mihály Á. (60.)/.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek