A célkitűzés nem változott: Győzelemre hajt ma az FK Csíkszereda

38

Két és fél hónapnyi szünet után ma este újra bajnoki mérkőzést játszik az FK Csíkszereda, a piros-feketék az éllovas Aradi UTA ellen kezdik meg a 2. Liga tavaszi idényét. A téli vakáció alatt a munka nem állt meg a csapatnál, a játékosok edzettek, a szakvezetés pedig az erősítésre összpontosított, így vannak újonnan érkezők, de néhányan távoztak is a gárdától. A célkitűzésen viszont nem változtatott az FK vezetése, a másodosztályban akarnak ősztől is játszani.

Az FK Csíkszereda számára a célkitűzés változatlan maradt a tavaszi időszakra is: bent maradni a másodosztályban                                                                                                                  Fotó: fkcsíkszereda.ro

Noha a bajnokság szünetelt, az elmúlt két és fél hónapban nem sokat pihentek az FK Csíkszereda játékosai, a téli vakációt a focisok edzéssel, a szakvezetés pedig a keret megerősítésével töltötte. Ma este a csíkiak újra bajnoki meccset játszanak, a 2. Liga éllovasa, az Aradi UTA lesz 17.30-tól a piros-feketék vendége. Ahogy Valentin Suciu, az FK Csíkszereda edzője elmondta, a találkozó kétesélyes, de akár döntetlen is születhet a meccsen, noha szerinte mindkét gárda a győzelemért hajt majd.
Az FK Csíkszereda tavaly nyáron nyerte meg a 3. ligás csoportját feljutott a másodosztályba, és úgy indultak neki a 2019/2020-as idénynek, hogy a 2. Ligában akarnak maradni.
– Nyáron nagyon reménykedtünk a jó szereplésben, de azzal tisztában voltunk a bajnokság előtt, hogy nem lesz könnyű dolgunk. A pontvadászat előtt a keretet bővítettük, igazoltunk játékosokat, de most már úgy gondolom, hogy nem sikerült akkor az a minőség, amit mi elvártunk volna – nyilatkozta lapunknak Valentin Suciu. Az FK edzője szerint több meccsen is balszerencsés volt a csapat, volt pár találkozó, amelyen a játékvezetői tévedések befolyásolták a játékukat, de igazából a helyzetkihasználás az, ami rosszul ment a csapatnak.
– Az őszi idény talán egyik legnagyobb tévedése az volt, hogy a nyári igazolásokat követően túl nagy lett a játékoskeret. Mivel sokan voltunk, nehéz volt megkapni azt az ideális 13 játékost – a kapusokon kívül a tíz kezdőt és három cserét –, akik 3-5 fordulóban folyamatosan pályára tudtak volna lépni. Minden játékos arra várt, hogy lehetőséghez jusson, így kétfordulónként váltottunk, azaz akik korábban játszottak, azok pihentek, a bő keretből pedig a többiek kaptak bizonyítási lehetőséget – mondta lapunknak az edző, hozzátéve, hogy ez a húzás nem minden esetben jött be. – Emiatt gondjaink adódtak, hiszen akik kevesebb játéklehetőséget kaptak, azok emiatt voltak elégedetlenek, akik a játszottak, azoknak sem úgy ment a játék, ahogyan azt elvártuk volna, ezért az eredmények sem úgy jöttek, ahogyan mi szerettük volna, egyszóval az elégedetlenkedés minden szinten jelen volt – tette hozzá Valentin Suciu.
Az FK Csíkszereda a 2018/2019-es Románia-kupában remekül szerepelt, és a mostani idényben is arra számított a szakvezetés, hogy legalább a nyolcaddöntőig eljut a csapat. Ám tavaly szeptemberben némi meglepetésre a legjobb tizenhat közé jutásért a 3. ligás Metalul Buzău legyőzte a csíkiakat, ezt követően pedig csak egy fronton maradtak állva a piros-feketék, megtörtént az első keretszűkítés.
– Miután búcsúztunk a Ro­mánia-kupa-küzdelmektől öt játékostól megváltunk, innentől pedig kezdtünk jobbacskán játszani – tette hozzá Valentin Suciu. Az edző úgy látta, az őszi idényben voltak meccsek, ahol a csapat jobb eredményt érhetett volna el a játék képe alapján, de sajnos a helyzetkihasználás nem úgy sikerült, ahogy a játékosoktól elvárta a szakvezetés

A munka nem állt le
A téli vakáció alatt a munka nem állt meg a csapatnál, a játékosok edzettek, a szakvezetés pedig az erősítésre összpontosított.
– Legalább harminc játékossal tárgyaltunk, de azt már előre tudtuk, hogy ötnél többet nem akartunk leigazolni. A télen a nyári átigazolással ellentétben már nem a mennyiségre, hanem minőségre hajtottunk. Temészetesen voltak távozók, többségük más csapatoknál szerepel majd, kölcsönszerződéssel. Itt főleg az volt a célunk, hogy akik az őszi idényben kevesebb játéklehetőséget kaptak, azok ne a cserepadon üljenek nálunk, hanem más csapatban játszva tapasztalatot szerezzenek. Többségük harmadosztályú csapatoknál szerepel majd tavasztól – nyilatkozta lapunknak Valentin Suciu.
Az FK Csíkszereda edzője azt mondta, minőségi játékosokat sikerült igazolniuk, ám az újonnan érkezőknek a tavaszi idényben a pályán is kell bizonyítaniuk.
– Az itthoni és ciprusi felkészülés során több találkozót is játszottunk nálunk erősebb ellenfelekkel és elmondhatom, elégedett vagyok csapatunk keretével. Persze az újonnan érkezőknek még teljesen be kell illeszkedniük, de úgy érzem, ez nem lesz probléma – tette hozzá az FK edzője.
A csíkiak a 2019/2020-as idény elején a másodosztályban maradást tűzték ki célul, amelyen az eddigi lejátszott találkozók után sem változtattak.
– Mint újonc csapat, mi is fel kellett nőjünk a másodosztály szintjére, a keret most minőségibb, mint ősszel, és azt hiszem, nem lehetetlen elérnünk az ősszel kitűzött célt. Még tizenhét forduló van hátra a bajnokságból, ezalatt sok minden történhet, de bízom abban, hogy ősztől is a 2. Ligában játszunk majd.
Az FK Csíkszereda számára ma délután kezdődik a tavaszi idény, 17.30-tól az Aradi UTÁ-t látják vendégül Valentin Suciu tanítványai.
– Az éllovas ellen mindenkinek nehéz dolga lesz. Mondhatnám, számunkra ez egy olyan meccs, amit megnyerhetünk, vagy akár el is veszíthetünk, de a döntetlen is lehetséges. Az UTA eléggé kompakt csapat, megkapták az ideális keretet, folytonosság van a gárdában és tapasztalt játékosaik vannak. Ennek ellenére mi mindent megteszünk a siker érdekében – tette hozzá Valentin Suciu.
A csíkiak számára nem lesz könnyű a tavaszi idénykezdet, a mai UTA elleni meccs után a Dunărea ellen játszanak Călăraşi-on, majd a Petrolul Ploieşti és a Konstancai Farul jön Csíkszeredába, ezt követően Temesváron a Ripensia lesz az FK ellenfele.
– Öt nehéz mérkőzés vár ránk a következő egy hónapban, remélem, hogy gyarapítani tudjuk pontjaink számát és nem azt kell majd nézzük, mennyire vagyunk a kiesést jelentő helyektől, hanem örülhetünk majd annak, hogy felzárkóztunk a középmezőnyhöz – nyilatkozta lapunknak Valentin Suciu.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek