A Caissa-kupáért harcoltak

Rapid- és villámversenyen küzdöttek

50

Rapid- és villámversenyen mérték össze tudásukat a csíki sakkozók szombaton, a Caissa-kupáért nyolc-, tíz- és tizenkét éves gyerekek vívtak. A Csíkszeredai Caissa Sakk Klub által szervezett versenyen két megyeszékhelyi klub sportolói mellett a környező településekről is érkeztek versenyzők.

Caissa-kupával díjazott rapid- és villámversenyt rendezett a Csíkszeredai Caissa Sakk Klub a Hargita Megyei Sportigazgatóság támogatásával. A viadalon a két csíkszeredai klub, a Caissa SK és a Jövő SK versenyzői mellett Csíkcsomortánból és Csíkcsicsóból is neveztek gyerekek. A viadalon nyolc-, tíz- és tizenkét év alattiak számára alakítottak ki korosztályokat.
A játszmánként 15-15 perces ötfordulós rapidtornán a 12 év alatti fiúknál Kiss Zsolt-István minden ellenfelét legyőzve végzett az élen Flavius-Luca Colceriu és Balázs Szabolcs előtt, László Mátyás pedig különdíjas lett. Az U12-es lányoknál László Kata győzött, megelőzve Péter Borókát és András Dorottyát. Az U10-es korosztályban Léstyán Péternek sikerült a győzelem, Dietrich Lóránt a második, míg Balla Hunor-Zsolt a harmadik helyen zárt. Az U8-as korosztályban Szilveszter Dorka nyert, megelőzve Szőcs Krisztiánt és Bencze Biblia-Botondot.
Az öt-öt perces villámversenyt az U8-as korosztályban Szilveszter Dorka nyerte Bencze Biblia-Botond és Szőcs Krisztián előtt, az U10-es korosztályban Léstyán Péter minden mérkőzését megnyerve lett első, Dietrich Lóránt a második, míg Balla Hunor-Zsolt a harmadik helyen zárt. Az U12-es korosztályban a fiúknál Balázs Szabolcs győzött Kiss Zsolt-István és Flavius-Luca Colceriu előtt, míg László Mátyás különdíjat kapott.

Biró Sándor

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek