A barlangászattal ismerkedhetnek

Meghívó a Súgó-barlangba

74

A barlangászat rejtelmeibe kóstolhatnak bele azok, akik ma délután ellátogatnak a Súgó-barlanghoz. A Gyilkostó Adventure Egyesület a barlangászok világnapja alkalmából szervez programokat.

Turisztikai szempontból a gyergyótekerőpataki Súgó-barlang Székelyföld legfontosabb barlangja, népszerűsítése érdekében turisztikai információs táblákat és irányító táblákat helyezett ki a barlangot gondozó Gyilkostó Adventure Egyesület. Mint közölték, régi álma ez az egyesületnek, a megvalósítás most Hargita Megye Tanácsának Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálatának anyagi támogatásával sikerült.
Ma várják mindazokat a barlanghoz, akik érdeklődnek a barlangászat iránt, ugyanis a barlangászok világnapja alkalmából érdekes programokkal készülnek. Délben a barlangászathoz használt felszereléseket ismertetik, majd a függőleges barlangjárás technikáját mutatják be. 14 órától látogatásra hívják az érdeklődőket a Súgó-barlang turisztikailag kiépített szakaszán. A délután folyamán azt is kipróbálhatják a látogatók, miképpen kúsznak a barlangászok a szűk járatokban.
A Súgó-barlangot 2006 óta gondozza a Gyilkostó Adventure Egyesület.

Nagy Levente

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.